Стручњаци се споре ко је фаворит на US Open-у

БУКМЕЈКЕРИ НАЈВЕЋЕ ШАНСЕ НА ТУРНИРУ У ЊУЈОРКУ ДАЈУ НОВАКУ ЂОКОВИЋУ, ОСТАЛИ УЗ РАФАЕЛА НАДАЛА И ЕНДИЈА МАРЕЈА

Новак Ђоковић и Енди Мареј

           ПЕТНАЕСТ победа и ниједан пораз на бетону, уз девет титула Рафе Надала у 2013. и укупан скор 53-3, нису били довољан разлог да светске кладионице сврстају Шпанца на место првог фаворита на Ју-Ес опену.

           За неке можда чудно, али та позиција и даље припада Новаку Ђоковићу, упркос слабијим издањима у Монтреалу и Синсинатију, са квотом од 2.90 на његов тријумф у Њујорку код угледне кладионице „Бет енд вин”. Шпанац је по шансама одмах иза, са 3.20, што говори да су њих двојица „виђени финалисти”. Трећи на овом списку је Мареј (4.25), а следе Хуан Мартин дел Потро (9.00), и Роџер Федерер (12.00).

           Британска предвиђања резултата на Отвореном првенству Америке још више иду у прилог Ђоковићу. Најпознатији острвски букмејкери из „Вилијам Хила” одредили су Нолета за првог фаворита (2.87), а иза њега следе Енди Мареј и Рафаел Надал са квотом од 3.50. Код дама, највеће шансе дају Серени Вилијамс (1.73), па Азаренки (4.00) и Шараповој (9.00).

           Компанија „Бет ет хоум” такође верује да Србин може до титуле у Њујорку (квота 2.50), док су Надала ставили на другу позицију на листи фаворита (3.00). Мареј је трећи (4.00), Дел Потро четврти (8.00), а Федерер пети (11.00).

           Ово мишљење, међутим, не дели већина стручњака у белом спорту, почев од Сајмона Рида, чувеног колумнисте „Јуроспорта”.

           - Енди је протекле године био најбољи на великим такмичењима. Освојио је два од четири гренд слема, стигао до финала Аустралије и освојио                    Олимпијске игре. Решио је проблем тих турнира у својој глави и највећи ривал ће му бити Надал, за ког, додуше, не знам хоће ли имати снаге да издржи мечеве на три добијена сета - пише Рид.

           Слично мисли и славни Џон Мекинро, који у први план гура, такође, Мареја.

           - Њујорк му је шанса да повеже две слем титуле чиме би се нашао у прилици да јуриша и на прво место на свету.

           Џон Изнер, пак, највише верује у Надала, јер како каже, Шпанац није изгубио меч на бетону целе године и у најбољој је форми. Слично говори и Викторија Азаренка:

           - Тешко је изабрати између Ендија, Рафе, Новака и Роџера, али мислим да Надал има највеће шансе - закључује Белорускиња.

           Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари