Шта се десило у „српском двобоју“ у Пешти?

У ДРУГОМ КОЛУ ТУРНИРА ЛАСЛО ЂЕРЕ ПОБЕДИО ЈЕ ПРВИ ПУТ У КАРИЈЕРИ ВИКТОРА ТРОИЦКОГ

Ласло Ђере

        Српски тенисер Ласло Ђере изборио је пласман у четвртфинале турнира у Будимпешти.

        Ђере, који је до главног жреба стигао кроз квалификације, у другом колу победио је свог земљака Виктора Троицког, и то после преокрета. Славио је резултатом 7:5, 6:2, после 107 минута игре.

        Троицки, који је био постављен за седмог носиоца у главном граду Мађарске, на турниру и серије ATP 250, водио је у првом сету резултатом 5:0, а онда је Ђере у потпуности преузео све „конце игре“.

        Ђере, који је 184. тенисер на свету, односно 145. места лошије пласиран од Троицког на ATP листи, добио је седам гемова у низу, повео 1:0 у сетовима, а потом је био бољи у наставку.

        Троицки је у другом сету опет имао вођство (2:1), када је Ђере још једном преузео палицу и са пет везаних гемова одлучио питање победника.

        Ђере је тако први пут у каријери победио Троицког и докопао се четвртфинала у Будимпешти, у којем ће му ривал бити победник меча Мартон Фуксович (Мађарска) - (4) Фернандо Вердаско (Шпанија).

        Српском тенисеру то је најбољи резултат у каријери, а сигурно да ће после наступа у Мађарској стићи и до најбољег пласмана на ATP листи, односно испод 170. места.

        Претходно је Ђере прошао прву рунду такмичења, јер му је Рус Данил Медведев предао меч због повреде у другом сету (6:0, 5:5).

        Наградни фонд турнира у Будимпешти износи 482.060 евра.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари