Српско финале на Купу Кремља

ТИПСАРЕВИЋ ПОБЕДОМ НАД ДАВИДЕНКОМ

»ИЗАБРАО« ТРОИЦКОГ ЗА РИВАЛА

  • Без обзира на исход финала, већ је јасно да Типсаревић у овој сезони игра неупоредиво сигурније и са мање осцилација него претходних година. Против Давиденка је седам пута био у ситуацији да спашава брејк поене и шест пута је успео то да уради, што је одлика врхунских играча
  • Овом победом, Типаревић је сачувао шансе да се пласира на завршни годишњи Мастерс куп, али ће му за то бити неопходни изванредни резултати на наредна три турнира на којима ће учествовати

         МОСКВА, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у финале Купа Кремља у Москви, пошто је у полуфиналу победио Руса Николаја Давиденка у два сета - 6:2, 7:5.

         Тако ће се сутра први пут у историји АТП турнира за титулу борити двојица српских тенисера, јер је претходно пласман у финале изборио и Виктор Троицки, победом против Француза Жеремија Шардија од 6:4, 6:4.

        Типсаревић је до победе против донедавно једног од најбољих тенисера света стигао после 98 минута велике борбе. Давиденко је у другом сету играо веома добро и био је надомак изједначења, јер је водио 5:4 и на сервис српског тенисера имао три везане брејк, односно сет лопте, али их није искористио.

        Репрезентатиац Србије је у тим тренуцима показао да је коначно добио неопходну менталну стабилност. Без трунке нервозе успео је да се концентрише и да серијом добрих сервиса спаси тај гем, а одмах потом је направио брејк не препустивши Давиденку ниједан поен.

        Био је то практично крај меча, јер Давиденко, после пропуштене велике шансе, више није имао снаге да направи преокрет и Типсаревић је на свој сервис без икаквих проблема добио последњи гем и ушао у шесто финале у каријери.

        Без обзира на исход сутрашњег финала, може да се констатује да Типсаревић у овој сезони игра неупоредиво сигурније и са мање осцилација него претходних година. Данас је седам пута био у ситуацији да спашава брејк поене и шест пута је успео то да уради, што је одлика врхунских играча.

        С друге стране, он је имао пет пута прилику да противнику одузме сервис и само једном то није урадио и то је одлучило меч.

        Овом победом, Типаревић је сачувао шансе да се пласира на завршни годишњи Мастерс куп, али ће му за то бити неопходни изванредни резултати на наредна три турнира на којима ће учествовати.

        Типсаревић и Троицки сутра ће одиграти тек други међусобни меч на АТП турнирима. Једини досадашњи играли су управо на Купу Кремља 2008. године и Троицки је тада победио 6:3, 6:4.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари