Српска окупација Мелбурна на Богојављење

НА ПРВОМ ГРЕН СЛЕМУ СЕЗОНЕ, АУСТРАЛИЈА ОПЕНУ 2015.,

САСВИМ СИГУРНО ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ ДЕСЕТ СРПСКИХ ПРЕДСТАВНИКА

Новак Ђоковић

        Првих 100 тенисера и првих 99 тенисерки учествоваће на првом Грен слему сезоне, али могуће да се та граница помери због одустајања, повреда...

        Мелбурн чека Србе! Први Грен слем сезоне, Аустралија опен, који почиње 19.јануара биће турнир где ће сасвим сигурно учествовати десет српских представника! То ће да буде рекорд за Србију, будући да је до сада највише било осам учесника... То је све под условом, наравно, да не буде повреда или неких сличних малера, а надамо се да неће.

        Ово ће да буде један од најјачих састава турнира у историји. Разговарао сам са многим играчима и играчицама и сви су рекли како једва чекају да дођу у Мелбурн – истакао је директор турнира Крег Тили.

        Такође, јако важна чињеница за српски „бели спорт“ је да су и у мушкој и у женској конкуренцији представници равномерно распорежени, као и да поново имамо узданице које ће да се боре за сам врх Аустралија опена.

        Оно што још више радује љубитеље „белог спорта“ у нашој земљи је повратак на велику сцену два сјајна играча. У Мелбурну би требало да заиграју Виктор Троицки, који је годину завршио у сјајној форми и нешто иза топ 100. На граници је директног учешћа, али свакако да Виктор планира да добро одигра на првом Грен слему сезоне.

        Такође, очекује се повратак Јанка Типсаревића, који је тренутно ван АТП листе, али као играч који је дуго одсуствовао због повреде има право на „повластицу“, што значи да ће кренути са позиције коју је заузимао пре повреде.

        Ту су и Душан Лајовић и Филип Крајиновић, а други ће дебитовати на Грен слему као директан учесник. Наравно, први рекет света Новак Ђоковић биће један од главних кандидата за титулу, а Аустралија опен 2015.године биће му прилика да пети пут подигне титулу у Мелбурну.

        У конкуренцији дама, на првом Грен слему сезоне сигурно ће учествовати Ана Ивановић као пета играчица света, Јелена Јанковић која заузима 15. позицију, Бојана Јовановски 57.на свету и Александра Крунић, која је као Виктор на граници, али ће имати шансу да се покаже на једном од највећих такмичења и покушаће да одигра добро као ове године на Ју-Ес опену.

        Први Грен слем турнир у сезони почиње 19. јануара, а квалификације стартују пет дана раније. Титуле бране Швајцарац Станислас Вавринка, док ће у женској конкуренцији турнир сигурно добити нову победницу због повлачења Кинескиње На Ли.

ДУБЛОВИ И ОСТАЛИ ТАКМИЧАРИ

        Такође, Србија ће имати представника и у дубл конкуренцији. Наравно, то ће да буде дубл мајстор Ненад Зимоњић, који би требало да учествује у дублу и мешовитом дублу. Постоји могућност да се још наших играча и играчица пријави у сингловима и дубловима, а шансу би могли кроз квалификације да траже Илија Бозољац, Пеђа Крстин, Весна Долонц...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари