Синсинати: Јанковићева на корак до финала

ЗА ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ БОРИЋЕ СЕ СА БОЉОМ ИЗ ДУЕЛА

СИМОНА ХАЛЕП-АНАСТАСИЈА ПАВЉУЧЕНКОВА

     Јелена Јанковић

       Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале турнира у Синсинатију, пошто је победила Ану Каролину Шмиједлову из Словачке са 6:4, 6:2.

       Четврти пут у каријери Јелена је у полуфиналу у Синсинатију - 2009. је освојила титулу, 2011. је играла финале, а две године касније полуфинале.

       За пласман у финале српска тенисерка бориће се са бољом из дуела Симона Халеп - Анастасија Пављученкова. Тај полуфинални окршај биће на програму око 3.00 између суботе и недеље

       Јелена је меч завршила са 14 винера и 24 неизнуђене грешке, док је Шмиједлова имала 21 директан поен и 38 грешака.

       Јанковићева је играла стрпљиво, углавном је чекала грешке ривалке и често је мењала ритам - балони, кратке дијагонале, затим нешто дубљи ударци и повремени напади, углавном бекхендом.

       Први сет био је врло узбудљив, а у другом је српска тенисерка славила нешто лакше, мада смо и ту видели прегршт дугих поена.

       Меч је трајао један час и 50 минута, а Јелена је победом остварила један од најбољих резултата ове сезоне, уз финале Индијан Велса и трофеј у Нанчангу.

       Развила се велика борба, Словакиња је углавном нападала, али се Јанковићева кретала сјајно и добијала је важне поене. У шестом гему спасла је две брејк лопте - прву бекхенд дијагоналом на линији, а другу правовременом скраћеном лоптицом.

       Оно што није тада, Шмиједлова је учинила у осмом гему - две неизнуђене грешке Јанковићеве утрле су јој пут до две везане брејк шансе, а Словакиња је одиграла добар пасинг већ на првој и изједначила на 4:4.

       Српска тенисерка желела је дуге поене, била је стрпљива, мењала стране, слала и ’балоне’, а у деветом гему дочекала је грешке ривалке и дошла до брејк лопте. Уследила је дупла грешка и Јеленина шанса да сервира за сет.

       Није могло без драме ни у последњем гему - било је много дугих поена, а Јелена се и расправљала са судијом Маријом Чичак због разгласа са комплекса који је ометао тенисерке.

       Шмиједлова је спасла две сет лопте винерима из бекхенда, а Јелена је спасла једну брејк лопту пре него што је осигурала вођство - 6:4.

       Лепом бекхенд паралелом Јанковићева је направила брејк на старту другог сета, али је пропустила три шансе да га осигура, да би затим одсервирала дуплу грешку на брејк лопти - 1:1.

       Шмиједлова је повела са 2:1 и 0:30, чинило се да је Јелена у мини кризи, али тада је везала неколико добро изграђених поена, извукла тај гем, а затим после дуге борбе успела да направи нови брејк за вођство 3:2.

       Јелена је тада потпуно проиграла, заиграла и агресивније, нарочито са бекхенд стране, а меч је дефинитивно преломила новим брејком за 5:2, после чега је без проблема одсервирала за тријумф.

       Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари