Синсинати: Ђоковић прошао, Типсаревић испао

НОВАК ЈЕ ДО ОСМИНЕ ФИНАЛА СТИГАО ПОБЕДОМ ПРОТИВ МОНАКА СА 7:5, 6:2, ЈАНКО ПОРАЖЕН ОД РАОНИЋА - 6:4, 7:6 (7:4)

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала турнира мастерс серије у Синсинатију пошто је вечерас у другом колу савладао Аргентинца Хуана Монака са 2:0 у сетовима - 7:5, 6:2.

        Ђоковић је према очекивањима успешно започео поход ка титули у америчком граду, на једином мастерсу којег до сада није освојио. Без већих проблема победио је Монака, 32. на АТП листи, осми пут у исто толико међусобних дуела.

        Малу кризу у игри српски тенисер имао је у финишу првог сета, када је при вођству од 4:1 изгубио пет гемова заредом. Аргентинац се понадао предности, али се Ђоковић правовремено вратио у меч, одузео сервис противнику и рутински повео са 1:0 у сетовима.

        У наставку сусрета Ђоковић је потпуно доминирао, не допустивши Монаку никакве шансе за чвршћи отпор, па је с лакоћом окончао борбу након сат и 18 минута игре.

        У осмини финала Ђоковић се састаје са Белгијанцем Давидом Гофаном, који је победио Канађанина Васека Поспишила са 7:5, 2:6, 7:6 (8:6).

        Други српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у осмину финала. Он је у другом колу изгубио од Канађанина Милоша Раонића са 2:0 у сетовима - 6:4, 7:6 (7:4).

        Типсаревић је пружио достојан отпор десетом тенисеру света, али му је за успех недостајало само мало више снаге и среће. Играо је на нивоу меча са старта турнира, када је победио Американца Сема Кверија, међутим, посустао је у одлучујућим тренуцима.

        Раонић изборио победу понајвише захваљујући разорном сервису, па ће у осмини финала играти против Американца Џона Изнера, који је надиграо Француза Ришара Гаскеа - 7:6 (8:6), 6:2.

        Турнир у Синсинатију игра се за укупан наградни фонд од три милиона долара.

        Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари