Сингапур: Симона Халеп и Серена у финалу

НАЈБОЉА ТЕНИСЕРКА СВЕТА ИГРАЋЕ ПРОТИВ ЧЕТВРТЕ ИГРАЧИЦЕ ПЛАНЕТЕ КОЈА ЈОЈ ЈЕ ТРИ ДАНА РАНИЈЕ ВЕЋ „СКИНУЛА СКАЛП“

Симона Халеп

        Прва играчица света у финалу завршног турнира сезоне у Сингапуру пробаће да трећу годину заредом освоји трофеј против Румунке која ју је „прегазила“ у групној фази такмичења.

        У финалу завршног WТА турнира у Сингапуру водиће се сигурно занимљива и неизвесна борба. Играће најбоља тенисерка света Серена Вилијамс и четврта играчица планете Симона Халеп, која јој је три дана раније „скинула скалп“.

        Американка, која је „висила“ за полуфинале пред одигравање последњег меча Црвене групе између Ане Ивановић и Симоне Халеп, ипак је потврдила да је најбоља када је најтеже.

        Серена, која је већ обезбедила челну позицију на крају 2014. године, у полуфиналу је добила Каролину Вознијацки, и то после преокрета. Данкиња је међу четири најбоље стигла са максималним учинком од 3-0, добила је и први сет против Серене, али је онда Американка поломила рекет, избацила сав бес из себе, демонстрирала своју препознатљиву агресивну игру и на крају славила са 2:6, 6:3, 7:6 (8:6).

        Халеп је у другом полуфиналу много убедљивије победила Агњешку Радванску - 6:2, 6:2, после 69 минута игре и заказала дуел са најбољом на свету, иако је, реално, могла да избегне тај сусрет да је пустила Ану Ивановић да тријумфује у последњем мечу Црвене групе са 2:0.

        Серена ће се борити за пети трофеј у каријери на завршном турниру сезоне, односно трећи у низу, али против ривалке која јој је већ у првој фази такмичења у Сингапуру очитала тенисеку лекцију. Румунка је тријумфовала са убедљивих 6:0, 6:2 и тако први пут у каријери задала пораз Серени Вилијамс, која ју је претходно добила три пута.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари