Шенжен: Спектакуларан преокрет Крунићеве!

ГУБИЛА СА 5:2 У ДРУГОМ СЕТУ, УКУПНО СПАСЛА ШЕСТ МЕЧ ЛОПТИ,

ДА БИ НА КРАЈУ СЛАВИЛА ПОСЛЕ ДВА САТА И 19 МИНУТА ИГРЕ

Александра Крунић

        Српска тенисерка Александра Крунић у невероватном мечу савладала је Ану Шмиједлову са 3:6, 7:6 (7-1), 6:1 у другом колу WТА турнира у Шенжену.

        Крунићева је била на ивици пораза - губила је са 5:2 у другом сету, укупно је спасла шест меч лопти, да би на крају славила после два сата и 19 минута игре.

        Александра има најтежи могући жреб у четвртфиналу, пошто ће јој ривалка бити трећа тенисерка света Симона Халеп. У једином међусобном окршају, прошле године у Букурешту, Румунка је славила са 6:2, 6:4.

        Пласманом у четвртфинале српска тенисерка већ је зарадила 8.934 долара, а освојила је и 60 WТА поена. У осталим четвртфиналним мечевима састају се Зарина Дијас - Суаи Женг, Вера Звонарјова - Тимеа Башчински и Петра Квитова - Синијакова/Смиткова.

        Шмиједлова, тренутно 73. тенисерка света, боље је почела меч и без већих проблема је освојила први сет. Словакиња је у другом сету повела са 4:1, Александра је вратила брејк, а затим је пропустила две везане гем лопте да се потпуно врати у меч.

        Водила је Шмиједлова са 5:2 и била је надомак победе, али се српска тенисерка први пут вратила „из мртвих“ - вратила је један брејк, а при резултату 4:5 спасла је три меч лопте и изједначила на 5:5.

        Чинило се да је „моментум“ на страни Крунићеве, али Шмиједлова прави брејк, а затим долази до три везане меч лопте на свој сервис. Тада се догодио кључни тренутак меча - Александра везује пет поена и успева да избори тај брејк

        Крунићева није много нападала, већ је често мењала ритам и чекала грешке ривалке, а у тај брејку је кључну предност стекла са два узастопна дроп шота за 4:1.

        До краја тај брејка Александра није изгубила ни поен, а потом јој је самопоуздање порасло, што се и видело по фуриозном почетку одлучујућег сета. Повела је Крунићева са 4:0 и своју прилику није испустила, већ је привела меч крају за пласман у четвртфинале.

        Од следеће седмице 21-годишња Српкиња биће међу 80 најбољих на WТА листу и ближи се циљу који је зацртала у интервјуу за Б92, а то је Топ 50 на свету.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари