Шарапова критикује ITF, али признаје грешку

ШАМПИОНКА ЋЕ СЕ НА ТЕРЕН ВРАТИТИ НА ТУРНИРУ У ШТУТГАРТУ, КОЈИ ПОЧИЊЕ 24. АПРИЛА

Марија Шарапова

        Петострука Грен слем шампионка је прошлог марта, након што су њени допинг резултати на Аустралијан опену били позитивни, признала да је узимала мелдонијум због проблема са срцем, али је тада истакла да није знала да је та супстанца на листи забрањених.

        Шарапова је суспендована на две године, али је суспензија смањена на 15 месеци.

        Светска антидопинг агенција је почетком прошле године уврстила мелдонијум на листу забрањених супстанци, после доказа да повећава проток крви и да побољшава учинак.

        „Због чега неко није дошао код мене да разговарамо приватно, као званичник са спортистом, што би решило све проблеме поверљивости, о којима се касније причало. На крају, ја сам погрешила. Добијала сам дозволе за све што сам узимала седам година и била сам задовољна“, рекла је Шарапова за Тајмс.

        Шарапова ће се на терен вратити на турниру у Штутгарту, који почиње 24. априла.

        Као бивша гренд слем шампионка и победница завршног WТА турнира, Шарапова има право да тражи и добије неограничен број специјалних позивница, укључујући и турнир у Штутгарту.

        У складу са WТА и правилима антидопинг програма, Рускиња може да учествује на турниру у недељи када јој истиче суспензија, под условом да први меч игра на дан или дан пошто добије право да се врати на терен.

        Прво коло турнира у Штутгарту се обично игра три дана, тако да некада најбоља тенисерка света има право да заигра 26. априла.

        Бројне тенисерке и тенисери критиковали су уступке на рачун Шарапове и њеног повратка на терен.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари