Руска тениска сензација зауставила и Виктора

КАРЕН КАЧАНОВ ПЛАСИРАО СЕ У ПРВО ATP ФИНАЛЕ У КАРИЈЕРИ ПРЕКО ТРОЈИЦЕ НОСИЛАЦА У ЧЕНГДУУ

Карен Качанов

        Руска сензација, 20-годишњи Карен Качанов из Москве, са свега 23 ATP наступа и десет победа пре старта 840.915 долара вредног тунира у Ченгдуу, стигла је до финала!

        Овај Московљанин је у суботу ујутру по нашем времену, резултатом 6:3, 7:5, победио српског тенисера Виктора Троицког, који је био шести носилац на турниру у Кини.

        Пре Троицког, Качанов је редом рушио (7) Жоао Соузу, Адријана Манарина и (4) Фелисијана Лопеза, а у финалу у којем ће победнику припасти 148.860 долара и 250 ATP бодова, бориће се са победником меча (3) Григор Димитров - (5) Алберт Рамос.

        Троицки је у Ченгдуу везао неколико добрих мечева, после загревања и победе над 258. на свету у првом колу, Норвежанином Каспером Рудом (6:3, 7:6), Троицки је у другом и трећем колу избацио Маркоса Багдатиса (36. на свету, 6:3, 4:6, 6:2) и високог сервера Кевина Андерсона (45. на свету, 6:3, 7:6), а када је на ред дошао сусрет са 101. на ранг листи, момком који је новитет на ATP туру, уследио је прилично убедљив пораз са свега две неискоришћене брејк лопте у седмом гему другог сета.

        Троицком, који је пре Ченгдуа играо добро и у Санкт Петербургу, остварио две победе и потом у четвртфиналу био елиминисан од првог фаворита на том турниру, Станисласа Вавринке, припашће 42.470 долара и 90 бодова за полуфинале турнира на ком ће млади Качанов, можда, уписати себе међу ATP освајаче трофеја ове сезоне, иако је већи део године провео на ITF надметањима.

        У првом сету, Московљанин је направио брејк на 2:2, а потом и при резултату 5:3, не дозволивши 32. тенисеру света ни игру на „ђус“ када би сервирао.

        Као што смо рекли, Троицки је имао две шансе за брејк и вођство од 4:3 у другом сету, није их искористио и потом је пао на 15:40 сервирајући за останак у мечу, што је Качанов искористио и реализовао прву лопту за прво финале у којем ће моћи да заради више од трећине новца колико је зарадио укупно од бављења тенисом до сада - 377.248 долара.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари