Руседски: Новак се враћа, питање само - кад

НИЈЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ЋЕ СЕ ВРАТИТИ НА НАЈВИШИ НИВО, ВЕЋ ЈЕ ПИТАЊЕ КАДА ЋЕ СЕ ТО ДЕСИТИ

Грег Руседски

        Грег Руседски, некада четврти тенисер света, прокоментарисао је за Б92 ситуацију од понедељка и одлагање меча Новака Ђоковића и Адријана Манарина.

        Ђоковић и Манарино требало је да одиграју трећи меч на терену број 1, али тамо су Рафаел Надал и Жил Милер играли драматичан меч до 20.30 по локалном времену.

        Због тога је дуел Србина и Француза одложен за уторак од 13 часова по средњоевропском времену, а Новак је славио под затвореним кровом, резултатом 6:2, 7:6 (7-5), 6:4.

        „Мислим да је дошло до неспоразума. После Федереровог меча и тренутка када су организатори знали да Надал и Милер иду у пети сет, Новак је морао да буде пребачен на Централни терен, то је моје мишљење“, почео је причу Руседски за Б92.

        Новинар „Јуроспорта“ навео је да овакав расплет неће много утицати на најбољег српског спортисту.

        „Ипак, мислим да то неће много утицати на Ђоковића. Ако буде падала киша, затвориће кров и то је то. У среду ће његов и Бердихов меч вероватно поставити као последњи на Централном терену, гарантовано ће бити затворен кров. Дошло је до великог неспоразума, требало је да се то догоди још прекјуче“.

        Човек који је 1997. дошао до четвртфинала Вимблдона, а онда исте године до финала Ју-ес опена, одушевљен је Ђоковићевим стручним штабом у којем се тренутно налазе Андре Агаси и Марио Анчић.

        „Једва чекам да видим полуфинале између Ђоковића и Федерера, тада ћемо видети на ком нивоу је Ноле. Андре је сјајан избор и, ако буде успео да више времена проведе са њим на туру, та веза би могла да донесе много тога доброг“, истакао је Руседски.

        Због свега што се догађало током дана који се традиционално зове „Manic Monday“ постало је јасно да организатори трећег Гренд слема преферирају одређене играче. Тачније, бољи третман од осталих из врха имају домаћи Енди Мари и седмоструки шампион Роџер Федерер.

        „Не знам, то је веома деликатна тема. Некада Вимблдон направи грешке приликом распореда, али не могу да кажем да ли организатори неког играча фаворизују у односу на остале“.

        Ђоковић је подигао ниво игре у односу на претходних 12 месеци - у Лондону није изгубио нити један сета, па Руседски тврди да би већ на овом турниру могао да дође до самог краја.

        „Знате Нолета, када он игра добро, тешко ко може да му парира. Изгледа веома добро на овом турниру, вероватно игра најбоље од прошлогодишњег Ролан Гароса. То је за мене добар знак - Мари се враћа, Новак такође... Није питање да ли ће се вратити на највиши ниво, већ је питање када ће се то десити. Извесно је да ће се то годити, можда буде и овде, али то не знамо“.

        Ипак, првим фаворитом сматра Роџера Федерера.

        „Има шансу, то је очигледно. Мој фаворит за титулу је Роџер Федерер, други је био Рафа Надал, али је он испао у четвртој рунди. Очекујем да ће Новак доћи до полуфинала, а тамо је све могуће - услови су спорији, лоптице су теже... Федерер је благи фаворит, али никада не можете одбацити Ђоковића. Он је ратник. Швајцарац је у бољој форми, али ако Ноле тријумфује, нећемо бити превише изненађени“, закључио је Руседски за Б92.

Девенпорт: Одувек се прича о распореду на Вимблдону

        Легендарна Линдзи Девенпорт подсетила се играчких дана и навела да је у то време било несугласица око распореда мечева на главним стадионима.

        „Прича о овоме није нешто ново, проблем не постоји од скоро, а ове године људи о томе причају мало више. Фантастично је што имамо толико добрих играча и сјајних мечева које сви желе да гледају и то показује колико можете уживати у дуелима обе конкуренције. Можда је решење да програм почне у подне, да мушкарци и жене играју по два меча на највећим стадионима, али ове године није било промена“, навела је Девенпорт.

        Никола Ђукић

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари