Руседски: Ђоковићев проблем није физички

ЊЕГОВ ПАД ЈЕ БИО НЕВЕРОВАТАН, НЕ МОГУ ДА МИСЛИМ ДРУГАЧИЈЕ НЕГО ДА ЈЕ УЗРОК НА МЕНТАЛНОМ НИВОУ

Грег Руседски

        Некада четврти тенисер света Грег Руседски истакао је да је пад Новака Ђоковића био толико невероватан да мора бити психолошке природе.

        Српски тенисер од освајања Ролан Гароса 2016. године није бележио резултате који су се од њега очекивали, а због повреде лакта у јулу је још завршио сезону. Нешто касније, због повреде кука на „боловање“ је отишао и Британац Енди Мари.

        „Маријев проблем је физички, не ментални. Ако се његово тело опорави и све буде у реду са куком, биће поново у форми и моћи ће да осваја велике титуле. Са Ђоковићем је другачије. Изнад њега стоји велики знак питања у психичком смислу. Био је далеко најбољи играч на свету када је истовремено био шампион сва четири Грен слема, што никоме није пошло за руком још од Рода Лејвера. Његов пад је био невероватан, да не могу да мислим другачије него да је узрок на менталном нивоу. Због тога га је теже превазићи од било које физичке повреде“, оценио је Руседски.

        У одсуству Ђоковића и Марија, ову сезону обележили су Роџер Федрер и Рафаел Надал, који су освојили по два Грен слема и који ће се борити за прву позицију на ATP листи до краја године.

        „Роџер је врло паметан. Чак и да не игра у Базелу и Паризу и не избори се за прву позицију на ATP листи ипак ће имати победе на Мастерсима и две Грен слем титуле. Потом ће имати прилику на Завршном турниру, који је, ако сагледате са стране, заправо пети Грен слем. Роџер сагледава ширу слику све време. Једини играч који може да га угрози као најбољег свих времена је Надал. Разлика између њих двојице је пет година. Рафа, осим проблема са коленима у финалу, изгледа врло добро, али Федерер ће урадити све да остане на врху“, закључио је британски стручњак.

        Због повреде лакта, због које је и окончао сезону, Ђоковић још није почео да тренира са рекетом, али ради на физичкој спреми.

        Спортклуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари