Ролан Гарос: Још један „српски“ дан

У СУБОТУ У СИНГЛ КОНКУРЕНЦИЈИ НОВАК ЂОКОВИЋ, ЈАНКО ТИПСАРЕВИЋ

И ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ, У ДУБЛОВИМА НЕНАД ЗИМОЊИЋ И ВИКТОР ТРОИЦКИ

         Новак Ђоковић, светски број један, састаје се у шеснаестини финала са Бугарином Григором Димитровим, 28. на АТП листи, кога је победио у два од три досадашња дуела. 

         Меч је на програму после 16 сати, а уколико победи и реваншира се Бугарину за пораз на овогодишњем мастерсу у Мадриду. Ђоковића у осмини финала чека бољи из меча Виктор Ханеску (Румунија) - Филип Колшрајбер (Немачка).

         Типсаревић после 14 сати, такође у шеснаестини финала, игра против 31. тенисера света, Руса Михаила Јужњија. До сада су се састајали шест пута на турнирима и скор је нерешен 3:3. 

         Бољи из тог дуела играће у осмини финала са победником меча између Немца Томија Хаса и Американца Џона Изнера.

         Јелени Јанковић у шеснаестини финала женског турнира предстоји борба са 9. тенисерком света, Аустралијанком Самантом Стосур. Српкиња води у међусобним дуелима са 6:2, а уколико слави и данас, играће у осмини финала са бољом из меча Петра Квитова (Чешка) - Џејми Хемптон (САД).

         Уколико киша не поремети програм, Зимоњић ће два пута на терен. У првом колу мушких дублова он и Француз Жилијен Бенето састају се после 14 сати са шпанским паром Пабло Андухар/Томи Робредо, а предвиђено је да касније Зимоњић и Словенка Катарина Среботник играју меч првог кола мешовитих дублова против француске комбинације Каролин Гарсија/Марк Жискел.

         Виктор Троицки и Италијан Андреас Сепи у првом колу дублова играју после 14 сати против француског пара Пол-Анри Матје/Лукас Пуле.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари