Разиграни Троицки у 2. колу иде на Надала…

У ПРВОМ КОЛУ УБЕДЉИВО НАДИГРАО 94. ИГРАЧА СВЕТА, ЛУКАША РОСОЛА,

У ДВА СЕТА - 6:2, 6:4

Виктор Троицки

  • Троицки успешно стартовао на турниру мастерс серије у Шангају и у другој рунди одмериће снаге са бившим „бројем један“

        Виктор Троицки победом је започео наступ на мастерсу у Шангају.

        У првом колу убедљиво је надиграо 94. играча света, Лукаша Росола, у два сета - 6:2, 6:4.

        Меч против Чеха, коме није дозволио да направи ниједан брејк (иако је имао две брејк лопте у другом сету) био је загревање за много тежи задатак који му следи.

        У другој рунди такмичења одмериће снаге са Рафаелом Надалом, који је као четврти носилац у Шангају био слободан у првом колу.

        Троицки, 31. тенисер са ATP листе, и Надал, који је тренутно пети на свету, до сада су одиграли пет мечева у каријери и Шпанац је из сваког изашао као победник.

        Српски тенисер је против бившег „броја један“ успео да освоји само један сет, на турниру у Токију 2010. године (7:6, 4:6, 7:6), а последњи пут састали су се прошле године у финалу Штутгарта.

        На мастерсу у Шангају учествују још двојица српских тенисера - Новак Ђоковић, први носилац и бранилац трофеја, који ће се у другом колу састати са Фабијом Фоњинијем, и Јанко Типсаревић, који је стекао право наступа на основу заштићеног ренкинга и после победе над Филипом Колшрајбером чека наредног ривала из дуела Жо Вилфред Цонга - Флоријан Мајер.

        Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 5.452.985 долара.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари