Рафа: Не волим што играм против Новака

ВОЛЕО БИХ ДА ЈЕ СА СУПРОТНЕ СТРАНЕ МРЕЖЕ НЕКО

ПРОТИВ КОГА ИМАМ ВЕЋЕ ШАНСЕ ЗА ТРИЈУМФ

       НА путу ка финалу Њујорка Рафаел Надал, 12-струки гренд слем шампион, испустио је само један сет, а доминацију је демонстрирао и против Гаскеа - 6:4, 7:6, 6:2.

       Ипак, уочи судара са Ђоковићем, Шпанац „спушта лопту“.

       - Радије бих да играм против неког другог у финалу, али шта да се ради. На крају крајева, треба бити искрен, а не глуп. Наиме, волео бих да је са супротне стране мреже неко против кога имам веће шансе за тријумф, а не Новак. Играо сам доста пута са Ђоковићем, и увек су то били узбудљиви дуели. Осећао сам се посебно на њима, што сам био део тога. Иако сам изгубио оно финале у Аустралији, опет сам био срећан што сам учествовао у таквом спектаклу. Полуфинале на Гаросу ове године је било такође врло емотивно - каже Надал.

НОВАК: ДАЋУ СЕ ЗА ТРОФЕЈ

       Најбољи тенисер света Новак Ђоковић истакао је да није свеж као на почетку сезоне, али да се радује новом сусрету са Надалом.

       - Даћу све што имам за овај трофеј. Спреман сам за велики изазов - истакао је Новак, који је упутио низ критика на рачуна организатора последњег грен слема сезоне због распореда.

       Пре пар недеља и у Монтреалу Новак и Рафа су приказали висок ниво тениса.

       - Обојица играмо квалитетно, па и наши мечеви прште од добрих удараца, дугачких поена, извлачимо максимум један из другог и боримо се. Надам се да ћу бити спреман за тако нешто и овог пута. Не знам. Пробаћу. Потребно је да будем веома агресиван и да одиграм одличан меч. Једино тако имам шансе - рекао је Мајорчанин.

       Шпанац је рекао да му победе против Ђоковића значе више него против осталих.

       - Осећај је одличан када победите у таквим дуелима. Новак је велики противник, али има их још у врху, али истина је да смо играли доста важних мечева у каријери и то чини наше ривалство посебним. Ипак, ово је Ју-Ес опен финале, где је важна титула, а не противник.

О НЕРВОЗИ

       НАДАЛ није желео да одговара на питање да ли мисли да је Новак нервозан на терену.

       - Не бих о томе да причам. Заиста не знам, нити имам мишљење о тој теми. Три финала гренд слема у сезони, уз једно полуфинале, мени не личе на неку претерану нервозу.

       Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари