Прва Типсаревићева победа против Ђоковића

Изненађење на тениском Мастерс купу у Лондону

  • Типсаревић је до прве победе у дуелима против Ђоковића стигао потпуно заслужено, мада је најбољи српски тенисер у већем делу меча играо далеко испод својих могућности
  • Да би Ђоковић прошао у завршницу такмичења осморице најбољих тенисера света, Шпанац Давид Ферер мора да победи Чеха Томаша Бердиха

        ЛОНДОН, (ФоНет) - У трећем колу А групе Мастерс купа у Лондону, Јанко Типсаревић је победио Новака Ђоковића резултатом 3:6, 6:3, 6:3, чиме су додатно умањене шансе првог играча света да се пласира у полуфинале.

        Да би Ђоковић прошао у завршницу такмичења осморице најбољих тенисера света, Шпанац Давид Ферер мора да победи Чеха Томаша Бердиха.

        Типсаревић је до прве победе у дуелима против Ђоковића стигао потпуно заслужено, мада мора да се примети да је најбољи српски тенисер у већем делу меча играо далеко испод својих могућности.

        Први сет припао је Ђоковићу, који је у том делу игре био изразито надмоћан. Типсаревић је у пет гемова на сервис Ђоковића освојио само четири поена, па није имао ниједну прилику за брејк.

        У наставку меча све се променило, а пре свега је Ђоковић почео да губи концентрацију и да греши. Типсаревић је то успешно користио и релативно лако је добио наредна два сета.

        У трећем је Ђоковић у четири гема на сервис Типсаревића освојио само пет поена и готово без праве борбе изгубио тај део игре, а тиме и меч.

        Уколико Бердих победи Ферера, Ђоковић ће завршити учешће на Мастерс купу, чија би завршница у том случају прошла без тројице од четворице најбољих играча света.

        Другопласирани на АТП листи Шпанац Рафел Надал елиминисан је, пошто је изгубио два меча у групи, док је трећепласирани Британац Енди Мареј после пораза у првом колу иступио са турнира због повреде.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари