Прва киша спасила Новака, друга киша спасила Рафу

ФИНАЛЕ РОЛАН ГАРОСА ЂОКОВИЋ - НАДАЛ ПРЕКИНУТО

ПРИ РЕЗУЛТАТУ 4:6, 3:6, 6:2, 2:1...

  • Пре другог и коначног прекида меча - Ноле је у низу освојио осам, а велики Шпанац 1 поен! Дакле: боље би било да киша није опет кренула. Новак је имао контролу и над својом и над противниковом игром и добре изгледе за поновни улазак у историју

        КИША је била трећи, повремено и главни „играч“ великог париског финала у којем су се сударили тениски колоси - Новак Ђоковић и Рафаел Надал.

        Прво је - у моментима кад је велики Шпанац имао осетну резултатску предност и био у налету - помогла Ђоковићу. Потом је буквално спасила Надала - кад је српски и светски рекет број један направио велики преокрет, добивши убедљиво трећи сет и уневши брејк у почетак четвртог.

        На крају је довела до прекида меча. А крајње је незахвално прогнозирати: коме ће изнуђени прекид више користити, односно штетити. Једно је сигурно: Новак ће - уколико победи у Паризу, ући у историју тениса као први играч после 1969. године и Рода Лејвера који је везао све четири гренд слем титуле. Јер, он је већ славио на Вимблдону, УС Опену и Аустралијан Опену.

        Све што је Ђоковић урадио у првом сету било је до 3:3. Јер, након 45 минута игре, Надал је три пута брејкунуо Нолета и повео са 4:3.

        Потом је три лоптице бекхендом Ноле упутио у аут и противник је потврдио претходни брејк - 5:3.

        Наш ас је експресно реаговао. Дозволио је противнику само један поен у деветом гему  и било је - 4:5.

        У наредном, међутим, није успео да се одупре налету Надала, па је први сет припао Шпанцу 6:4.

        Новак је и други сет слабо започео сет. Надал је то искористио и направио брејк - 0:1. У другом гему на Надалов сервис се жестоко борио, али је овај био нешто бољи и потврдио брејк за 2:0.

        Уследила су Ђоковићева два одлична поена и предност ривала је сведена на 2:1.

        Коначно је Новак вратио брејк - 2:2! Заиграо је у наставку одлично, освојио пети гем и повео са 3:2. Али, то је било премало јер је Надал опет заиграо на врхунском нивоу и довео меч до 5:3. И, тада је киша почела да пада јача, па је меч прекинут…

        Новак је одмах показао да је повратио сигурност и сервис, али је  Шпанац успео да искористи другу сет лопту и освоји и други сет са 6:3.

        Препорођени Новак је имао шансу за брејк већ на старту трећег сета, али се Шпанац сјајно одбранио и повео са 1:0. Прво је изгледало да је киша џаба падала, јер је Надал узео и брејк и повео са 2:0.

        Али, од тог момента је ствари у своје руке узео светски број један! Одмах је вратио брејк за 2:1. „Краљ шљаке“ још је успео да поравна резултат на 2:2.

        Новак је отад пуном у налету. У петом гему има три брејк лопте и шансу да поведе. Прву није успео да искористи, али зато јесте другу. Шести гем донео је Ђоковићев први ас, добру игру и вођство са 4:2.

        Седми гем је био наставак „рата“ у Паризу. Ђоковић долази до 5:2 и прилике да освоји трећи сет! И, чини то више него убедљиво: 6:2 за Ђоковића!

        Сјајан тенис се наставља и у четвртом сету. Новак је на старту узео брејк Шпанцу и повео са 1:0!

        Осам гемова за редом освојио је српски мајстори и повео са 2:0 у четвртом свету, Ђоковић меље, а Надал се нервира.

        После осам гемова Надал је успео да прекине низ Ђоковића. Смањио је - додуше, на свој сервис - на 2:1.

        Тада је меч поново прекинут због кише! Боље би било да није. Новак је имао контролу и над својом и над противниковом игром и добре изгледе за поновни улазак у историју.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари