Подвиг Српкиње, Јовановски победила Азаренку

БОЈАНА ЈЕ ПРИРЕДИЛА НАЈВЕЋЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ТРЕЋЕГ ДАНА ВИМБЛДОНА, САВЛАДАВШИ НЕКАДА ПРВУ ТЕНИСЕРКУ СВЕТА

Бојана Јовановски

        Белорускиња се вратила на терен након проблема са повредом стопала, на борилишту је била веома добра, међутим у завршници није издржала.

        Јовановски је добила први сет са једним брејком, а на исти начин је узвратила Азаренка, пре него што је на ред дошао трећи сет.

        У том периоду игре, виђена је ревија брејкова, Азаренка је изгубила прва два сервис гема, Бојана један, па још један у седмом гему. Азаренка је пропустила две брејк лопте вредне меча у 11. гему, а Бојана је то умела да казни.

        Српска тенисерка пласирала се у треће коло турнира у Вимблдону победом у три сета, 6:3, 3:6, 7:5.

        Јовановски ће у трећем колу играти са победницом дуела Трезе Шмиткове из Чешке и Американке Коко Вандевег.

        Бојана Јовановски није међу носиоцима, док је Азаренка била осма, тако да је ово највеће изненађење женског турнира до сада.

        Американка Лорен Дејвис је прошла Флавију Пенету, 12.носитељку 6-4, 7-6 (4), а добар посао је направила и Ана Коњух из Хрватске која је такође у трећем колу.

        Ања је победила Белгијанку Јанин Викмајер 3:6, 6:2, 6:2. Након што је успешно одрадила квалификације, Коњух је наставила са одличним играма и у главном турниру Вимблдона свладавши у другом колу 24-годишњу Белгијанку. Викмајер је у трећем сету повела 2-0, а онда је Коњух у великој серији узела шест гемова за пролаз у треће коло.

        Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари