Петра Квитова оперисана скоро четири сата

ДОКТОРИ ВЕРУЈУ ДА ЋЕ МОЋИ ДА СЕ ВРАТИ ТЕНИСУ, ГОТОВО ИЗВЕСНО ДА ЋЕ ПРОПУСТИТИ РОЛАН ГАРОС И ВИМБЛДОН

Петра Квитова

  • Када се узму у обзир оштећења леве руке може се рећи да је операција била успешна. Неће смети да носи никакав терет три месеца - саопштили су из њеног ПР тима

        Успела је Петра Квитова да избегне трагедију у свом стану у Простејову када је нападач, који се представио као радник из локалне фирме која регулише грејање, ушао и напао је ножем.

        Она је у самоодбрани завршила са тешким повредама леве руке после чега је нападач побегао. Иако су прве процене биле да је за Чехињу каријера завршена појавиле су се нове информације.

        - Доктори су оптимистични и верују да ће Петра моћи да се врати тенису. Операција је трајала три сата и 45 минута и када се узму у обзир оштећења леве руке била је успешна. Санирана су оштећења тетиве и два нерва - саопштили су из њеног ПР тима.

        Остаће још неко време у болници после чега креће период опоравка.

        - Речено јој је да ће у наредних шест до осам недеља морати да носи лонгету и неће смети да носи никакав терет три месеца - навели су из њеног тима.

        Чак и уколико почне са тренинзима за три месеца готово је извесно да ће Квитова пропустити Ролан Гарос и врло вероватно и Вимблдон.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари