Пети дан у Паризу: Јелена, Новак, Јанко и дублови

НА СТАДИОНУ ФИЛИП ШАТРИЈЕ ПРОГРАМ ЋЕ ЗАПОЧЕТИ

САМАНТА СТОСУР И КРИСТИНА МЛАДЕНОВИЋ

         Петог дана Отвореног првенства Француске, прва ће од српских представника у синглу наступити Јелена Јанковић (18. носилац).

         Њен меч другог кола против девет година млађе Гарбин Мугурузе из Шпаније (72. на WТА листи) на распореду је од 11 часова на терену број 3. До сада се нису састајале.

         На стадиону Филип Шатрије програм ће започети Саманта Стосур и Кристина Младеновић, а после њих, око 12.30 часова играју Новак Ђоковић и велика непознаница Гвидо Пеља.

         Аргентинац је прошле недеље привукао пажњу српске јавности, када је на турниру у Диселдорфу победио Типсаревића и Троицког, што му је донело пласман у првих 100 на свету. Пеља има 23 године, тренутно је 83. на АТП листи и до сада му је максимум на гренд слем турнирима био наступ у првом колу.

         Окршај Јанка Типсаревића (12) и Шпанца Фернанда Вердаска (53) је трећи по реду на терену број 1, након једног женског и мушког сингл меча.

         Јанко у „head to head“ односу има предност од 4:2, укључујући актуелну серију од две победе, остварене у неизвесним мечевима.

         Ненад Зимоњић и Француз Жилијен Бенето стартују на овогодишњем Ролан Гаросу дуелом против Шпанаца Андухара и Робреда, док Троицки са Италијаном Андреасом Сепијем иде на Французе Матјеа и Пуја.

         Бојана Јовановски са Чехињом Евом Хрдиновом игра против Немице Лисицки и Словакиње Хусарове.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари