Пепе Имаз: Нисам крив за Новакову кризу…

СА ТЕНИСКОГ АСПЕКТА НЕМАМ НИКАКАВ УТИЦАЈ НА НОВАКА, С ЊИМ ДЕЛИМ ЛИЧНА ИСКУСТВА

Пепе Имаз

        Пепе Имаз је дуго био у близини Новака Ђоковића, али његово учестало појављивање у ложи поклопило се са падом најбољег српског тенисера.

        За неке је то био сплет околности, за неке јасан сигнал да је Новак под утицајем контроверзног гуруа, који пропагира „мир и љубав“, те „љубав, поштовање, прихватање себе...“. Каква год да је Имазова филозофија, многи тениски стручњаци, али и лаици, сматрају да је дељење љубави и слање срца и пољубаца „убило“ у Новаку глад за победама.

        То је можда и најбоље објаснио Џо Мекинро, који је рекао „да не можеш да делиш срца, а да после на терену треба да станеш противнику на главу“.

        Пепе Имаз је током турнира у Риму дао интервју за сајт Punto de Break у којем је послао јасну поруку свима који сумњају у њега и оптужују га за утицај на некада првог играча света.

        „Са тениског аспекта немам никакав утицај на Новака. Не осећам се кривим за његову кризу. Новак је после шест седам година непрекидног играња освојио Ролан Гарос. Био му је потребан одмор, али он је пред собом имао нове циљеве - Вимблдон и Олимпијске игре. После тога је и уследио пад, а Новак је први који жели поново да побеђује.

        Пепе Имаз каже да са четвртим тенисером света само дели искуства.

        „Покушавам да с њим поделим оно што је мени помогло. И ја сам имао кризу. Мислио сам да ће храна да ми попуни празнину, али онда сам схватио да морам више да поштујем себе“.

        Његову филозофију први је прихватио Новаков брат Марко.

        „Марко се осећао лоше и била му је потребна помоћ. Радили смо и било је позитивних промена. То је приметила и породица, а Новак је желео да зна ко стоји иза свега и тако смо се упознали пре четири и по године. С њим делим лична искуства. Радио сам с њим и раније и није губио интензитет и енергију“, објаснио је Имаз.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари