Пекинг: Јелена са руба пораза у полуфиналу!

У ПЕТАК РАНО УЈУТРУ ПО НАШЕМ ВРЕМЕНУ ПОБЕДИЛА ЛУСИ САФАРОВУ,

ПА ЋЕ СЕ ПРОТИВ БОЉЕ ИЗ МЕЧА КВИТОВА - ЛИ БОРИТИ ЗА ВЕЛИКО ФИНАЛЕ

        На рубу пораза била је Јелена Јанковић у мечу четвртфинала WТА турнира у Пекингу против Луси Сафарове.

        Али, када је спасла брејк лопту за вођство Чехиње од 5:3 и сервис у трећем, одлучујућем сету, просто је „збрисала“ противницу у наредна два гема и пласирала се у полуфинале турнира на којем је 2007. играла финале, а годину дана касније била шампион.

        У осмом међусобном дуелу са Сафаровом, „Џеј Џеј“ је тешко, после два сата и 39 минута игре, стигла до шесте победе - 6:7 6:7 (3:7), 6:4, 6:4.

        Српкиња, тренутно 11. тенисерка света, у полуфиналу ће играти против боље из меча (4) На Ли - (9) Петра Квитова.

        Преломни тренутак у дуелу са Сафаровом био је осми гем трећег сета, када је 34. тенисерка WТА листе при вођству од 4:3 имала две шансе за брејк, вођство од 5:3 и сервис за победу. Међутим, када се Јелена извукла из те ситуације, освојила је осам од наредних девет поена и забележила најтежу победу до сада на турниру.

        Пре Сафарове, Јелена је рушила Анастасију Пављученкову (1:6, 6:4, 6:0), Галину Воскобојеву (6:3, 5:7, 6:3) и онда у осмини финала Карлу Суарез Наваро невероватним резултатом 6:0, 6:0!

        У првом сету, Јелена је имала сет лопту при вођству од 5:4, након што је у претходном гему спасла брејк лопту противнице, али се Сафарова извукла и изборила тај-брејк. Наша тенисерка га је почела са три изгубљена поена на свој сервис, па јој на 1:6 није било спаса.

        У другом сету, тенисерке су размениле по брејк при резултату 1:1, а када је Јелена спасла брејк у петом гему и дошла до 4:4 осетила је налет самопоуздања - одузела је сервис противници и наредни гем добила са „нулом“, па је изборила трећи сет.

        У њему је виђена серија брејкова, чак четири узастопна од 1:1 до 3:3, после чега је Сафарова своју шансу прокоцкала, а Јелена није! Пласманом у полуфинале Јанковићева је отишла два корака даље него прошле сезоне, што значи да је бранила 140 бодова, а да већ у џепу има 450 и награду од 210.000 долара.

        Победа у полуфиналу донела би јој још 250 бодова, а потенцијална титула 1.000 бодова и чек на 860.000 долара.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари