Олга: Шампиони не размишљају о поразима

ИЗ МЕЧА У МЕЧ СМО ИГРАЛЕ СВЕ БОЉЕ, СУПЕР СМО СЕ ДОПУЊАВАЛЕ, СВИ КАЖУ ОЛГА ПАЛИ ВАТРУ, А КАЈА ЈЕ ГАСИ

 

        Олга Даниловић обрадовала је српску нацију на Вимблдону, али и потврдила да израста у велику шампионку.

        Млада српска тенисерка у пару са Словенком Кајом Јуван освојила је пехар у дублу у јуниорској конкуренцији.

        Шеснаестогодишњакиње су у финалу биле боље од четвртих носилаца, Американке Кејти Мекнејли и Витни Осугве, у два сета - 6:4, 6:3. Цео посао завршиле су за мање од сат времена игре.

        Олги је то други гренд слем трофеј у јуниорској конкуренцији у дублу, након што је прошле године на Ролан Гаросу освојила пехар у пару саса Паулом Аријас Мањон из Шпаније.

        „Ова титула ми много значи, јер сам после Париза пала у форми. Сада сам успела да подигнем самопоуздање. Све је било у глави, нисам ја заборавила да играм тенис, напросто су се ствари тако одвијале“, изјавила је за „Вечерње новости“ Олга Даниловић после победе.

        Она је рекла да јој је драго што после елиминације у првом колу сингла није пала, већ се сконцентрисала на игру у паровима и успела да направи сјајан резултат.

        „Успела сам да се ,ресетујем’ за дубл. Када сам испала у првом колу сингла, нисам много патила. Нисам говорила себи: ,Јао, изгубила сам’, него сам се потпуно посветила дублу и наоштрила да тамо што боље прођемо. Највећи шампиони не размишљају пуно о поразима. Нећу сад душу да испустим ако сам испала. Сутра је нови дан, а за један дан све може да се промени у тенису“, навела је млада српска тенисерка.

        Олга је истакла да још није свесна успеха који је направила. Одмах после финала вратила се у Београд, где ју је дочекала породица, отац Предраг Даниловић, прослављени српски кошаркаш, сада председник КСС, мајка Светлана и сестра.

        Сада ће прво морати да посети лекара, јер је у Лондону зарадила повреду.

        „Истегла сам задњу ложу, што је на Вимблдону због проклизавања нормално. Немам времена за одмор, а код физиотерапеута је увек дугачак ред. Већ следећег викенда идем на Појединачно првенство Европе за јуниоре у Швајцарску. Игра се на шљаци на великој надморској висини, тако да морам да се адаптирам и спремим за то такмичење“, рекла је Олга за „Спортски журнал“ по слетању на београдски аеродром Никола Тесла.

        А до тада...

        „Само ћу да спавам, спавам и спавам“, додала је кроз осмех.

        Успех са Кајом Јуван већи је ако се зна да су се о сарадњи договориле у последњи час.

        „Договор је пао на лицу места у Роухемптону. Из меча у меч смо играле све боље, супер смо се допуњавале. Сви кажу Олга пали ватру, а Каја је гаси“, нашалила се млада тенисерка, која је постала прва српска тенисерка која је освојила трофеј у јуниорској конкуренцији на Вимблдону.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари