Олга новац од награде донира УДК Тиршова

ВЕЛИКА ПРИВИЛЕГИЈА ИМАТИ ПРИЛИКУ ДА ПРЕДСТАВЉАШ СВОЈУ ЗЕМЉУ, ДА СЕ БОРИШ СЕ ЗА ЗАСТАВУ

Олга Даниловић

        Млада српска тенисерка Олга Даниловић одлучила је да 1.000 долара, односно новац од награде „Срце“ које додељује Међународна тениска федерација (ITF) за пожртвованог и резултате у Фед купу, донира дечијој болници у Тиршовој.

        Седамнаестогодишња Олга, ћерка легендарног српског кошаркаша Предрага Даниловића, у фебруару је на дебију за репрезентацију Србије остварила три победе у синглу, међу којима и над 15. тенисерком света Анастасијом Севастовом, и заслужила престижно признање.

        Освајањем награде „Срце“, која симболизује храброст, посебан квалитет, понос, страст, посвећеност тиму, Даниловићева је од ITF-а добила 1.000 долара које ће донирати у хуманитарне сврхе.

        - Веома сам почаствована што сам изабрана и што ми је указано признање од стране ITF-а за ову награду. Велика је привилегија имати прилику да представљаш своју земљу, да се бориш се за своју заставу. Као и у јуниорским данима када сам играла за младе селекције, тако и сада у најјачем репрезентативном такмичењу дајем максимум на терену, борим се за победу Србије. Тако ће увек и бити - рекла је Даниловић.

        Даниловић, тренутно са три трофеја у професионалној каријери, признаје да јој награда много значи.

        - Новац од награде, који ми уручује ITF, донираћу Универзитетској дечијој клиници Тиршова у Београду. Лекари су свакодневно посвећени спасавању живота многе деце у тој болници и надам се да ће мој допринос помоћи у лечењу - закључила је Даниловић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари