Олга Даниловић: Прелазим у професионалце

ПО ПОВРАТКУ У БЕОГРАД ИЗ ЊУЈОРКА, НАПРАВИЋУ САМО КРАТКУ ПАУЗУ,

А ОНДА ОПЕТ НА ТУРНИРЕ

Олга Даниловић

        Олга Даниловић направила је велики успех на US Open-у, пошто је у јуниорској конкуренцији освојила трофеј у дублу.

        Млада српска тенисерка је у пару са годину дана млађом Мартом Костјук из Украјине у финалу била боља од Хрватице Лее Бошковић и Кинескиње Ксју Ванг (6:1, 7:5).

        Олга Даниловић је освојила трећи гренд слем у каријери у игри парова, пошто је претходно славила на Ролан Гаросу прошле године са Паулом Аријас Мањон из Шпаније, а затим ове сезоне на Вимблдону са Словенком Кајом Јуван.

        „Обе смо испале у сингл конкуренцији раније него што смо очекивале, па нам је дубл била шанса да дођемо до трофеја. Имале смо мало проблема у првом колу, јер нам је требало мало времена да се нађемо, иако смо претходно играле заједно у Канади. Драго ми је што смо на крају оправдале статус првих фаворита“, поручила је за „Спортски журнал“ из Њујорка Олга.

        Шеснаестогодишња Олга Даниловић била је та која је „водила“ дубл.

        „Волим да будем та која води дует, а не само да стојим са стране. Такав ми је темперамент. Са друге стране мислим да је и Марти тако одговарало“, признала је млада тенисерка.

        Ћерка познатог српског кошаркаша, сада председника КСС Предрага Даниловића, каже да освајање пехара у Њујорку за њу представља прекретницу у каријери.

        „Овај тријумф ми је значајан из разлога што је последњи у јуниорској каријери. Овим успехом стављам тачку и прелазим у професионалне воде. Лепо је да се заврши на такав начин“, поручила је Олга Даниловић.

        Она је рекла да не може 100 одсто да тврди да на Аустралијан Опену, једином гренд слему који јој недостаје, неће играти у јуниорској конкуренцији 2018. године.

        „Како сада ствари стоје јуниорска конкуренција је завршена прича. Сада желим да играм Аустралијан Опен, али у сениорској конкуренцији“.

        Она је напоменула да одмах креће тим путем.

        „По повратку у Београд из Њујорка, направићу само кратку паузу, а онда опет на турнире. Покушаћу да добијем вајлд карте за нека јача такмичења, како бих што више спустила ренкинг пред Аустралијан Опен“, јасно је поручила Олга Даниловић.

„ВАУ, ОЛГА ХОЋЕ ДА ИГРА СА МНОМ“

        Млада Марта Костјук испричала је да је била одушевљена када ју је Олга Даниловић питала да наступају заједно у дублу. „Први пут смо играле на Флориди на неком турниру. Када ме је питала да играмо заједно, ухватила сам се за главу и рекла: Вау, хоће да игра са мном. Олга је велика звезда. После тога испале смо у Аустралији у другом колу, а сада је било много, много боље“, кроз осмех је рекла Украјинка.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари