Обрадовић: Новак доживљава судбину Тесле

ОГОРЧЕН ИНСИНУАЦИЈАМА ДА ЈЕ СРПСКИ ТЕНИСЕР СИМУЛИРАО ПОВРЕДУ

У ФИНАЛУ US OPEN-А

Ђоковић у финалу US Open

       Новак Ђоковић једва је завршио финални меч US Open-а против Станисласа Вавринке због проблема са стопалима, у које је могла да се увери и ТВ публика, пошто је камера након изувања патике приказала крваву чарапу српског тенисера.

       Међутим, бурне негативне реакције на друштвеним мрежама - махом из САД и Велике Британије - као и слични коментари појединих бивших асова, којима се доводи у питање Новаков фер-плеј, ражестили су многе у Србији, па тако и Богдана Обрадовића.

       Селектор српског Дејвис куп тима у изјави листу „Курир“ је направио паралелу између Ђоковићевог третмана у западном свету, са проблемима са којима се својевремено сусретао велики научник и проналазач, Никола Тесла.

       „Тешко им је да признају да у њиховом спорту постоји неко бољи од њих! Ова хистерија и напади на Новака Ђоковића трају годинама, само су изгледа кулминирали сада у Њујорку“, сматра Богдановић.

       „Први пут ћу рећи - Новак доживљава судбину Николе Тесле! Њега је као врхунског научника сатанизовао (Томас) Едисон, а сад по истом шаблону то раде Ђоковићу. Обојица су великани и обојица на мети напада исте политике“, огорчен је и бесан Богдан Обрадовић.

       Треба истаћи и да је Новак, за разлику од многих ранијих важних мечева на ATP Туру, у недељу на стадиону „Артур Еш“ имао подршку значајног дела публике.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари