Новаку десет турнира и круна, Раонић најбољи нови тенисер

ЂОКОВИЋ И ЗВАНИЧНО НАЈБОЉИ НА СВЕТУ ЗА 2011.

Новак у вртићу у Смедереву

  • Последње два-три дана успевао сам да сервирам са 100 одсто снаге. То значи да је са раменом у овом тренутку све у реду. Повреда је излечена и спреман сам за такмичење, рекао је Ђоковић који ће Мастерс куп у Лондону почети у понедељак дуелом против Чеха Томаша Бердиха

        ЛОНДОН, (ФоНет) - Српски тенисер Новак Ђоковић је званично проглашен за најбољег играча ове године, у којој је освојио 10 турнира, укључујући три гренд слем титуле.

        Швајцарац Роџер Федерер је по седми пут за протеклих осам година добио награду за спортско понашање, а проглашен је и за најомиљенијег играча међу љубитељима тениса, испред Ђоковић и Шпанца Рафаела Надала.

        Награда за хуманитарни рад је припала Надалу, захваљујући раду његове фондације која пружа прилику сиромашној деци.

        Канађанин Милош Раонић је проглашен за најбољег новог тенисера, јавља ДПА. 

        Новак Ђоковић је саопштио да се опоравио од повреде рамена и да је сада потпуно спреман за почетак Мастерс купа. Такмичење на завршном годишњем турниру осморице најбољих играча света ће почети у понедељак, дуелом против Чеха Томаша Бердиха.

        "Биће то за обојицу веома тежак меч. Бердих је на мастерсу у Паризу прошле седмице играо одлично и стигао до полуфинала, а ова подлога му одговара", рекао је Ђоковић.

        Српски тенисер је прошле седмице предао четвртфинале Париза Жоу Вилфреду Цонги због болова у рамену, али каже да је интензивна терапија дала жељени резултат.

        "Последње два-три дана успевао сам да сервирам са 100 одсто снаге. То значи да је са раменом у овом тренутку све у реду. Повреда је излечена и спреман сам за такмичење", рекао је Ђоковић.

        Иако је први играч света, најбољи играч света и Србије каже да му у наредној сезони неће недостајати мотива.

        "Тешко је сада било шта предвиђати, али знам да ћу дати све од себе да се, што је могуће више, приближим овогодишњим резултатима. Иако сам имао изванредну сезону, увек може да се уради више. Моја игра сада је комплетна, али простора за напредак и даље има", рекао је Ђоковић.

        Мастерс куп почиње у недељу мечевима Роџер Федерер – Жо Вилфред Цонга и Рафел Надал - Марди Фиш.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари