Новака „убио“ промашени смеч-зицер

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ ВИМБЛДОНА ИЗГУБИО ОД ФЕДЕРЕРА

СА 6:3, 3:6, 6:4, 6:3

  • Кључ победе је вероватно био у Федереровом другом сервису, јер је чак 72 одсто поена освојио после њега, Ђоковић само 57

         НОВАК је остао без финала у Вимблдону. Можда ће остати - ако Роџер Федерер тријумфује у финалу против Британца Ендија Мареја - и без првог места на АТП листи. Али, Новак није играч за једну победничку серију или сезону, за један метеорски бљесак.

         Он у полуфиналу најпрестижнијег светског турнира, које је изгубио од великог Швајцарца са 6:3, 3:6, 6:4, 6:3, није имао ни пех ни слаб дан. Напросто: наишао је на тренутно бољег. Од којег није срамота изгубити. Којем ће, не треба сумњати, све запамтити и - вратити са каматама.

         Додуше, можда би коначни исход меча био и друкчији да није било кикса из смеч-зицера, у финишу трећег сета који је, у неку руку, одлучио је победника. Јер, за Федерера је све после било само одрађивање посла.

         Ђоковић се тако опростио од титуле, а да ли ће и од броја 1, знаће се у недељу. Ако Роџер Федерер освоји седми трофеј у каријери, преотеће му и примат на светској листи.

         Швајцарац је играо на нивоу најбољих дана. Сјајно је сервирао, понудио ривалу само три шансе за брејк, изгубивши један.

         - Били смо доста изједначени до краја трећег сета - истакао је шампион. - Тада је мени пао проценат првог сервиса, а он је искористио поклон. На почетку четвртог сета ми је пао ниво енергије, одиграо сам неколико слабих гемова...

         Кључ победе је вероватно био у Федереровом другом сервису, јер је чак 72 одсто поена освојио после њега, Ђоковић само 57. У томе је међу њима била можда и највећа разлика.

         Први сет је био прави блиц криг. Трајао је само 24 минута и практично га је одлучио један малер. На јединој брејк лопти у целој деоници, Ђоковић је изашао на мрежу, оклизнуо се и Федерер је поентирао без по муке.

         Најбољи поен меча је одигран у средини трећег дела – чак 23 пребацивања. Било је то на брејк лопти за Федерера, Ђоковић је у претходном поену направио дуплу грешку. Кола су опет кренула низбрдо неколико гемова касније. На 15:30 и 5:4 за Роџера, Ђоковић је промашио поменути зицер-смеч и – изгубио сет. Био је то невероватан поклон противнику, поготово јер је број 1 имао сво време овог света да се намести на ударац.

         Федерер је тог тренутка подигао игру на виши ниво и Ђоковић више није могао да га прати.

         Федерер ће сутра играти у осмом рекордном финалу играти за седми вимблдонски трофеј и 17. грен слем пехар. Наравно, и за прво место на АТП листи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари