Новака у Шангају намучио 110. играч на свету

ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ БОРБЕ ПЛАСИРАО СЕ У ПОЛУФИНАЛЕ, ПОШТО ЈЕ САВЛАДАО НЕМЦА МИШУ ЗВЕРЕВА 3:6, 7:6 (7:4), 6:3

Ђоковић и Зверев у Шангају

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после велике борбе и преокрета пласирао се у полуфинале турнира у Шангају пошто је савладао Немца Мишу Зверева 3:6, 7:6 (7:4), 6:3.

        Катастрофално је Ђоковић почео меч, брзо је први пут изгубио сервис, а никако му није полазило за руком да врати брејк. Зверев је одлично сервирао и диктирао ритам у првом сету. Потврда тога је стигла са још једним брејком, који је направио Немац за убедљивих - 6:3 и вођство 1:0. У том тренутку најбољи играч света није био ни бледа копија са неких претходних турнира.

        Ни у другом сету Новак није бриљирао држао се Немац до седмог гема, а онда је Србин направио изузетно важан брејк, али у наредном гему Зверев изненађујуће узвраћа и са потврдом сервиса је био на гем од великог тријумфа. Слично је било и на 6:5 у другом сету, када је 110. играч на ATP листи био на корак од сензације. Успео је Ноле да меч одведе у тај-брејк, а тамо и да освоји сет 7:6(7:4).

        Одлично је Ђоковић кренуо у трећи сет и са једним брејком дошао до 3:0, што је био први велики корак ка пласману у полуфинале Шангаја. Далеко од тога да Србин није имао проблема у наставку, борио се и са брејк лоптама, али што је најважније добио је сет 6:3 и меч за пласман у полуфинале Шангаја.

        У борби за финале Србин ће играти против Роберта Баутисте- Агута, који је без већих проблема савладао Жо Вилфреда Цонгу - 6:3, 6:4.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари