Новака Цонга дели од полуфинала

ЂОКОВИЋ СЕ МУЧИО ПРОТИВ ХЈУИТА (4:6, 7:5, 6:1),

АЛИ ПРОШАО У ЧЕТВРТФИНАЛЕ ОЛИМПИЈСКОГ ТУРНИРА

        ИЗГУБИО је први сет, имао критичне тренутке у другом, мучио се током целог меча, а ипак је Новак Ђоковић победио искусног и неугодног Аустралијанца Лејтона Хјуита - 4:6, 7:5, 6:1 - и пласирао се у четвртфинале Олимпијских игара.

        Опет Ноле није имао среће са енглеском кишом. Одигран је само један гем, а киша је у Лондону поново почела да пада. Тај прекид је више одговарао Аустралијанцу, који је после паузе заиграо далеко сигурније.

        Кључни у првом сету био је девети гем. Хјуит је дошао до прве брејк лопте и одмах је искористио. У размени удараца Новак је први погрешио, ривал је повео са 5:4. У наредном гему Аустралијанац је био више него убедљив и успешно је привео сет крају - 6:4.

        Новак је ипак нашао „формулу“ за Хјуита. У осмом гему другог сета дошао је до брејка шансе и одмах да је искористио - 5:3. Убрзо потом имао је прилику на свој сервис, али не и довољно концентрације да одмах дође до изједначења.

        Аустралијанац је био сјајан, вратио је брејк и продужио наду - 5:4. А још је у наредном гему, на свој сервис, Хјуит изједначио, па је огроман притисак био на Ђоковићу! А он је управо тада доказао да је велики играч. Најпре је лако добио наредни гем, а потом и стигао до две сет лопте за изједначење. Искористио је другу - 7:5.

        У трећем сету су Хјуитова кола кренула низбрдо.

        Чак није било правог узбуђења. Новак је појачао ритам, а Аустралијанац је напокон почео да греши. Резултат тога су два одузета сервиса Хјуиту и лагано вођство од 5:1. Ништа Ђоковић није прешпуштао случају, па је лако привео меч крају за пласман у четвртфинале.

        Тамо га очекује Жо-Вилфред Цонга (Француска) који је победио Фелисијана Лопеза (Шпанија).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари