Новак жели олимпијско злато у Токију 2020.

ЛИЧНО ЋУ СЕ ПОТРУДИТИ ДА СЕ СРПСКИ ТЕНИС РАЗВИЈА И ДА СЕ РОДИ НЕКИ НОВИ ШАМПИОН

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић са успехом игра у Дохи, на првом турниру у 2017. години. Други рекет света освојио је у каријери сва четири гренд слема, поставио многе рекорде, има 30 титула на мастерс турнирима, трофеј у Дејвис купу, дуго је био на челу ATP листе, али и даље има мотива и неиспуњени сан.

        Шта је то што недостаје Новаку Ђоковићу у богатој каријери?

        „То је златна олимпијска медаља. Дефинитивно бих волео да је освојим у Токију 2020. године“, изјавио је Ђоковић у интервјуу за „Политику“.

        Најбољи српски тенисер свих времена три пута је играо на Олимпијским играма, а најбољи резултат остварио је 2008. године у Пекингу, када је освојио бронзану медаљу.

        „Олимпијске игре су изузетно искуство, јединствено надметање, пре свега дељење тих неких правих спортских вредности у оквиру најстаријег такмичења негованог дуги низ година. До сада нисам имао прилику да се борим за злато, али сам освојио медаљу у Пекингу и имао сам ту част да носим заставу Србије. Са Игара носим најлепша сећања. Желео бих да освојим најсјајнију медаљу, али са друге стране то није нешто што је иза угла. Треба три године да прођу...“

        Ђоковић је фокусиран на предстојећу сезону. У 2017. очекује се да ће опет најжешће дуеле водити са Ендијем Марејом, Роџером Федерером и Рафаелом Надалом, који су се вратили после дуге паузе. Ипак, српски тенисер поручује да не играју само они.

        „Роџер и Рафа се враћају на терен после пауза, а њих никада не смете да отпишете. Енди је фантастично одиграо прошлу сезону, али ја не желим да усмерим фокус ка једном тенисеру, јер никада не знате шта ће се догодити“, поручује српски ас.

        Новак је описао и свој однос са члановима „велике четворке“.

        „Мој однос са Надалом је нешто специјално. Одиграли смо много великих мечева, нарочито финала на гренд слемовима. Памти се наш свобој на Аустралијан Опену 2012, финале је трајало скоро шест сати.“

        „Последњих 15 месеци најчешће играм са Марејом. Морао сам да пронађем начин како да их побеђујем, поготово Федерера и Надала. Годинама пре тога сам био у дилеми да ли могу да разбијем њихову доминацију. Сваки од та три играча учинио ме је бољим тенисером“, објаснио је Ђоковић.

НАЦИОНАЛНИ ТЕНИСКИ ЦЕНТАР

        Новак Ђоковић поручује да у Србији има талената, као и да ће лично утицати на то да се створе боље услови и да наша земља створи нове шампионе. „Олга Даниловић се већ истиче, има изузетно велики потенцијал. Талената увек има, само многе ствари морају да се поклопе. Савез све боље функционише, комплекс Милан Гале Мушкатировић треба да постане национални тениски центар. Савез га већ користи, иде се у добром правцу, и надам се да ћемо тамо сви заједно успети да успоставимо добар систем. Лично ћу се потрудити да то постигнемо како би се овај успех очувао на дуже стазе и родио неки нови шампион“, поручио је Новак Ђоковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари