Новак захвалио Марјану, Џиџију и Миљану!

РАСКИНУО ВИШЕГОДИШЊУ САРАДЊУ СА ТРЕНЕРОМ, КОНДИЦИОНИМ ТРЕНЕРОМ И ФИЗИОТЕРАПЕУТОМ

Амановић, Грич, Вајда и Бекер

  • Бескрајно им хвала на свему, живели су за мене, давали ми ветар у леђа и све подређивали мојим успесима и остварењу мојих снова. Нећу журити са новим тренером - рекао је Новак

        По завршетку мастерса у Монте Карлу Новак Ђоковић је донео тешку одлуку - раскинуо је вишегодишњу сарадњу са тренером Маријаном Вајдом, кондиционим тренером Гебхардом Фил Гричом и физиотерапеутом Миљаном Амановићем.

        До разлаза је дошло после детаљних анализа постигнутих резултата у претходном периоду, као и приватних планова сваког члана тима. Закључак је био да су промене неопходне како би се остварили зацртани циљеви.

        - Бескрајно хвала Марјану, Џиџију и Миљану, на деценији пријатељства, пожртвованости, професионализму и посвећености мојим циљевима у каријери. Без њихове подршке не бих остварио овако велике резултате у тенису. Свестан сам да су живели за мене и да су све подређивали мојим успесима и остварењу мојих снова. Били су моја снага и давали су ми увек ветар у леђа. Није ово била лака одлука, али заједно смо осетили да нам је потребна промена. Веома сам захвалан и поносан на наш однос и нераскидиву везу коју смо изградили током година, засновану на љубави, поштовању и разумевању. Они су моја породица и то се никад неће променити - каже Новак Ђоковић.

        Најбољи српски тенисер верује да ће промена допринети његовим бољим резултатима.

        - Желим да наставим да подижем ниво своје игре и снаге и то је процес који траје. Стварно уживам у тенису. Имам осећај као да почињем све из почетка и свиђа ми се овај изазов. Ловац сам и један од мојих највећих циљева је да се поново вратим у победничку форму.

        Нема сумње да ће убрзо кренути лицитација са именима нових тренера, али Србин не жели да жури са одлуком.

        - Осећам да је ово ново поглавље у мом животу. Моја каријера је увек ишла узлазном путањом, а сада доживљавам како је то када вас пут одведе у другом правцу. Желим да пронађем начин да се вратим на сам врх јачи и отпорнији него пре. Веома сам уверен да ћу у томе успети, иако је реч о процесу који не може да се деси преко ноћи. Зато ми је потребно и време да пронађем праву особу у тиму са којом ћу моћи да се повежем на професионалном нивоу. Толико сам дуго у тенису да могу самостално да спроводим дневне рутине, и не желим да журим са одлукама. План је да на наредним такмичењима путујем уз подршку своје породице и менаџера. Обавестићу јавност о детаљима када пронађем праву особу за тим, али за сада бих желео само да се свима вама захвалим на подршци и на разумевању - јасан је Ђоковић.

        Словачки стручњак се захвалио Новаку на дивној сарадњи.

        - Време проведено са Новаком је један живот. Били смо део великих успеха, живели и дисали за исте циљеве. Пружио сам све што сам знао као тренер и поносан сам на наше резултате. Стигли смо до момента када смо схватили да је потребна нова енергија у тиму. Новак може још да иде напред, и сигуран сам да хоће. Уверен сам да ће остати у самом врху тениса још дуго и да ће пружити нове победе и нове радости његовим фановима и свим истинским љубитељима тениса. И даље ћемо се консултовати , виђати, дружити, јер ми смо ипак породица - рекао је Вајда.

        Кондициони тренер Гебхард Фил Грич истакао је захвалност на прилици да ради са једним тако великим спортистом као што је Новак.

        - Имао сам велику привилегију да радим са Новаком у протеклих осам година. Сан сваког тренера је да сарађује са професионалцем и спортистом који је толико посвећен оном што ради, као што је Новак. Стално је померао границе на кондиционом плану, а допада ми се и што стално проналази нове начине како да напредује у свим сегментима. Не сумњам да ће се вратити на сам врх. Новак је шампион, ратник и само му је небо граница. Веома сам поносан на време које смо провели заједно као тим и као породица током такмичења. Дошао је моменат за све нас да се разиђемо на професионалном плану, али приватно ћемо остати пријатељи и наставићемо заједно да делимо све животне радости - поручио је Грич.

        Миљан Амановић, Новаков физиотерапеут и кум не сумња да ће Ђоковић кренути ускоро да побеђује и осваја турнире.

        - Новак је мој најбољи пријатељ и мој брат. Провео сам више времена са њим него са мојом породицом у протеклих десет година. Ништа се неће променити у нашем односу, јер смо повезани на толико начина. Увек ћу бити ту за њега и радоваћу се да га видим да побеђује, осваја турнире и поново остварује сав свој потенцијал. Не сумњам да ће тако и да се деси - закључио је Амановић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари