Новак за финале Вимблдона са Дел Потром

МУЧИО СЕ У ПРВОМ СЕТУ ПРОТИВ ЧЕХА БЕРДИХА, У ДРУГОМ

МУ ПРЕПУСТИО ДВА СЕРВИСА ЗА ВОЂСТВО ОД 3:0...

         НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфнале грен слем турнира у Вимблдону пошто је данас у четвртфиналном мечу савладао Чеха Томаша Бердиха са 3:0 у сетовима - 7:6 (7:5), 6:4, 6:3.

         Премда није био у свом препознатљивом издању, Ђоковић је пронашао начин да забележи 14. победу у 16. међусобном дуелу против Чеха. Играо је стрпљиво, прецизно у правом тренутку, а зналачки користио грешке тренутно шестог тенисера са АТП листе.

         Утисак је да Ђоковић није био претерано расположен за игру. Мучио се у првом сету, у другом препустио Бердиху два сервиса за вођство од 3:0, али је у наставку смогао снаге да успостави прави ритам, брзо узврати и преокретом стекне сигурно вођство у мечу.

         У трећем сету Ђоковић је већ „личио на себе“. Сервирао је и ударао лоптицу много сигурније, Бердих је све чешће грешио, па је Србин рутински окончао борбу после два сата и 15 минута игре.

         Српски тенисер у полуфиналу игра са Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром, који је победио Шпанца Давида Ферера са 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари