Новак верује у своју игру и 14:13

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА ПРИЛИКА ЗА ФЕДЕРЕРА И ЗА ГРЕНД-СЛЕМ ТИТУЛУ И ДА ПОВРАТИ БРОЈ 1

  • Улог је огроман и за Федерера и за Ђоковића: уколико Новак уђе у финале продужиће доминацију на АТП листи, а ако Роџер освоји титулу вратиће се на прво место после две године

         НОВИ судар дивова, овај пут – вимблдонски. Финале пре финала!

         Овако се најављује у светским медијим двобој Новака Ђоковића и Роџера Федерера у полуфиналу Вимблдона. Ако се изузму Британци и Французи, због дуела Мареја и Цонге – меч Србина и Швајцарца је најважнији на турниру.

         Јер, улог је огроман – на коцки су и титула и број 1. Нема сумње да је победник овог дуела, без обзира да ли ће то бити Ђоковић или Федерер, фаворит у финалу, ко год да буде победник другог полуфинала.

         Онај ко петак заврши са рукама у ваздуху биће најближи титули – Ђоковић другој узастопној, Федерер чак седмој, али првој још од 2009.

         Уколико Ђоковић уђе у финале продужиће доминацију на АТП листи, а ако Федерер освоји титулу вратиће се на прво место после две године, а ово му је једна од последњих великих прилика. Постоји и трећи сценарио – да Швајцарац победи па затим изгуби у финалу, онда поредак остаје као и током последњих годину дана.

         Међутим, Новак верује у своју игру и у то да ће после полуфинала Вимблдона скор у међусобним дуелима смањити на 14:13.

         – За мене ово није одбрана титуле, него борба за нови пехар, као што сваки други играч на турниру покушава. До сада сам само једном победио на трави, која ми раније није била најбоља подлога. Али, сада се осећам фантастично на њој. Од првог дана сам у одличној форми, очекујем да тако буде и даље – изјавио је Ђоковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари