Новак успешан на старту Ролан Гароса

ДАНАШЊИ ВРХУНСКИ ТЕНИС ВЕОМА ЗАХТЕВАН И ТАЛЕНТОВАНИМА ПОТРЕБАН КОНТИНУИТЕТ, НАПОРАН РАД И МНОГО ОДРИЦАЊА ДА БИ УСПЕЛИ

        Новак Ђоковић успешно је започео такмичење на Ролан Гаросу. У првом колу савладао је Белгијанца Давида Гофана.

       Он је после успешно одрађеног посла у Паризу изнео мишљење о младим и перспективним играчима, који наступају на Ролан Гаросу. Рекао је да су играчи попут Гофана, Гвида Пеље, Милоша Раонића, Бернарда Томића потребни тенису. 

       „То је потребно тенису, нисмо имали играче који су успели да се пробију у врх. Они поседују таленат и квалитет и одређени потенцијал да буду у врху. Међутим, данашњи врхунски тенис је много захтеван, конкуренција је велика. Морате физички да будете спремни током целе године, без повреда, да бисте конкурисали за једно од места међу десет најбољих светских играча“, рекао је најбољи тенисер света. 

       Српски репрезентативац рекао је да је за младе играче сада ситуација тежа него у прошлости и да је за успех потребан континуитет. 

       „Није једноставно као што је било некада, потребно је много залагања и посвећености да бисте достигли тај ниво, а један и два турнира на којима победите неке топ играче и покажете своје врлине нису довољни за светски врх. Континуитет је понекад непремостива препрека за младе тенисере“, рекао је Ђоковић.

       Он је додао да је ситуација још тежа него у време када је он кренуо ка светском врху. 

       „Ја сам пролазио кроз сличну ситуацију, а данас је за још два степника теже него када сам се ја пробијао. Тенису су потребна нова лица и млади играчи. Видећемо како ће то испасти“, додао је српски ас.

       Ђоковић је рекао да би волео да организатори Ролан Гароса што пре поставе кров и рефлекторе на централни терен у Паризу, јер би то омогућило одигравање мечева по киши и мраку. 

       „Као и сви учесници волео бих да се то догоди што пре. Кажу да је посао око пројекта крова јако захтеван и дуг и да неће бити пре 2018. године. Надам се да ће постављање рефлектора моћи да заврше до следеће године, не видим зашто је то велики проблем. То би могло да продужи дан и распоред за три, четири сата“, рекао је Ноле, након што је дуел са Гофаном почео готово шест сати након планираног термина баш због кише.

       „Играо сам много пута у таквим условима. Тешко је јер цео дан излазиш на терен, хладно је, по мокром терену су и лоши одскоци. Али, исто је и за тебе и за противника, а ја сам се боље снашао у одређеним тренуцима“, рекао је први тенисер света, који ће се у другом колу Ролан Гароса састати са Гвидом Пељом из Аргентине.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари