Новак: Третирају нас као - животиње у кавезу

КАДА ЈЕ ЈУЧЕ ИГРАО МЕЧ ПРОТИВ ГАЕЛА МОНФИСА ТЕМПЕРАТУРА ПОДЛОГЕ БИЛА 69 СТЕПЕНИ ЦЕЛЗИЈУСА

  • Најбољи српски тенисер позвао је организаторе гренд слем турнира да воде више бриге око здравља играча јер сматра да су у другом плану, иза продаје карата и новчаних прихода

        Новак Ђоковић, шестоструки шампион Аустралијан Опена, подигао је глас у Мелбурну. Он је јуче одиграо меч против Гаела Монфиса у изузетно тешким условима, поподне по локалном времену, када је температура подлоге била 69 степени Целзијуса.

        Сматра да су то нехумани услови за играче.

        „То су били тренуци за које човек не може у потпуности да се спреми. За све постоји граница прихватљивости, треба узети у обзир здравље играча, али очигледно је то секундарно у данашњем свету, у спортској индустрији чији смо део. Примарно је да се карте продају, да се заради новац, да се телевизијским захтевима удовољи, а тек на четвртом-петом месту налази се оно шта играч мисли о свему. На неки начин смо посматрани као животиње у кавезу“, пренео је извештач Спорт клуба из Мелбурна Ђоковићеве речи.

        Освајач 12 гренд слем титула нагласио је да не жели да буде незахвалан јер је свестан колико му је тенис пружио, али сматра да има право да укаже на ствари које могу бити опасне по здравље играча.

        „Финансијски јако добро стојимо и привилегован сам што се бавим спортом који волим, али имам право и сматрам да је исправно да кажем свој став у јавности. Овакви дани нешто су о чему треба да се разговара и истакну ствари које мислимо да нису коректне“.

        Као проблем види то што гренд слем турнири имају право да одлучују о свему, без икакве обавезе да се консултују са тенисерима.

        „На турнирима који су под патронатом ATP другачија су правила него на гренд слем турнирима, а они имају право да донесу било какву одлуку без икакве консултације са било којим од играча. Пример, био сам информисан путем медија, као и сви остали, да планирају можда да озваниче сат од 25 секунди између поена. Мало је недостајало да и то прогурају, а да ли је неко питао играче? Није. Они имају потпуну слободу, са чиме ја имам проблем“, закључио је Новак.

        За разлику од претходна два меча у Мелбурну, Ђоковић сутра у 3. колу Аустралијан Опена против Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа игра у вечерњем термину.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари