Новак: Стен био храбрији, играо агресивније

ИЗНЕРВИРАО САМ СЕ У ВАЖНИМ ТРЕНУЦИМА, А ОН ЈЕ БИО МИРАН, МИСЛИМ ДА ЈЕ ТО ОДЛУЧИЛО

Новак Ђоковић и Стен Вавринка

        Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је после пораза од Стена Вавринке у финалу Отвореног првенства САД да је његов ривал заслужено славио и истакао да повреде нису узрок његовог пораза.

        „Стен у финалима побољша своју игру. Воли да наступа у великим мечевима и увек се појави са својим најбољим тенисом. Јак је из оба угла, има добар слајс и фантастични једноручни бекенд, одличан сервис, сјајно се креће. Врло је комплетан играч. Понекад кад се осећа како треба не промашује много и прави много директних поена, тако да је тешко играти против њега. То се десило“, рекао је Ђоковић.

        Швајцарац је рано јутрос победио у четири сета, 6:7 (1-7), 6:4, 7:5, 6:3.

        „Једноставно, вечерас је био храбрији. Ја нисам користио своје шансе, иако сам их имао много. Био сам ужасан у коришћењу брејк поена. Просто ужасно с моје стране. У оваквим мечевима морате да користите своје шансе, иначе их противник просто узме. И то је урадио. Зато сам рекао да је био храбрији, јер је играо агресивније, док сам ја некако чекао да се ствари десе. И то је то“, објаснио је српски тенисер.

        Новинари су питали Ђоковића да ли у тенису сада постоји „велика петорка“.

        „Стен свакако заслужује да буде ту. Освојио је три гренд слема и сва три различита, као и олимпијску медаљу. Ту је већ много година, а најбоље игра у великим мечевима. Дефинитивно заслужује да буде помињан међу најбољим играчима“, рекао је Ђоковић.

        Ђоковићу је у четвртом сету пружена медицинска помоћ, а новинарима је објаснио у чему је био проблем.

        „Отпали су ми нокти на ногама и прсти су ми крварили. Било је баш болно да се крећем, али сам покушао“, рекао је он.

        Ђоковић је, међутим, разјаснио да та повреда није разлог што је на терену рекао да је размишљао да ли да дође на Ју-Ес Опен.

        „Нису у питању били прсти на ногама, то се овог пута није десило. Била је у питању једна друга повреда, врло озбиљна у том тренутку. Стварно нисам знао да ли ћу доћи, да будем искрен. Одлучио сам осам-девет дана пре почетка да само пробам. То што сам играо у финалу је чудесно“, рекао је он.

        Поједини извештачи су инсистирали на питањима о здравственом стању, али је Ђоковић у једном тренутку престао да одговара на њих.

        „Нисам имао грчеве и не мислим да је потребно да сада причам о томе. Он је победио, заслужио је овај трофеј и то је то. Нећу више да причам о томе да неко не помисли да тражим изговоре, јер то једноставно није потребно“, рекао је Ђоковић.

        Тенисер се у једном тренутку меча изнервирао и новинарима признао да су његови нерви решили меч.

        „Изнервирао сам се у важним тренуцима, а он је био миран. Мислим да је то одлучило меч. Претпостављам да се то понекад дешава, чак и када имате искуства и знате шта да радите. Тај тренутак и важност меча су, претпостављам, били превише за мене у појединим тренуцима меча. Ако изгубите прибраност, меч може да вам помогне“, казао је он.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари