Новак сигуран на старту Аустралијан опена

САВЛАДАО СЛОВАКА ЛУКАША ЛАЦКА СА 6:3, 7:6 (7:2), 6:1,

У ДРУГОМ КОЛУ ЋЕ ИГРАТИ ПРОТИВ АРГЕНТИНЦА ЛЕОНАРДА МАЈЕРА

Новак Ђоковић

         Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на Аустралијан опену.

         Други рекет планете је на отварању Отвореног првенства Аустралије савладао Словака Лукаша Лацка са 6:3, 7:6 (7:2), 6:1.

         Новак је у првом сету имао нешто више проблема него што се очекивало, највише због сопствених грешака којима је ривалу омогућио да се врати резултатски у меч иако је имао брејк минуса.

         Новак је Словаку у четвртом гему одузео сервис, потом повео и са 4:1, али је Лацки брзо вратио брејк и при резултату 4:3 сервирао за изједначење. Ипак, већ у наредном гему Ђоковић је, уз само један изгубљен поен, направио нови брејк и потом без икаквих проблема на сопствени сервис завршио први сет - 6:3.

         У другом сету Лацки је пружио Новаку још јачи отпор, а српски тенисер је до 2:0 стигао тек после тај-брејка. Тенисери су у другом сету били више него сигурни на сопственим сервисима. Једину брејк прилику у 13 одиграних гемова имао је Новак при нерешеном резултату (4:4), али је Словак успео да се извуче па је сет отишао у тај-брејк, који је Новак добио релативо лако са 7:2.

         Као да се после изгубљеног другог сета Словак предао. Новак је веома брзо и лако освојио трећи сет и стигао до тријумфа. Већ у другом гему одлучујућег сета Новак је стигао до брејка за 2:0, а када је ривалу одузео сервис у шестом гему за вођство од 5:1 меч је практично био завршен.

         Противник српском тенисеру у другом колу Аустралијан опена биће Аргентинац Леонардо Мајер, који је у првом колу био бољи од Шпанца Алберта Монтањеса са 6:1, 6:3, 6:1.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари