Новак: Прво место - више није мој приоритет

НЕ ЖЕЛИ ДА ИГРА САМО ДА БИ ОСВАЈАО ТИТУЛЕ, САДА ЖЕЛИ ДА УЖИВА НА ТЕРЕНУ

   Новак Ђоковић

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је „променио приоритет“, да прво место на ATP листи то више није и да сада жели да ужива на терену.

        „То не значи да нећу чинити све да дам допринос овом спорту, али не желим да играм тенис само да бих освајао титуле“, рекао је Новак у Београду.

        Како је објаснио, његова садашња жеља је да ужива на терену, како на тренинзима, тако и на мечевима и поновио да после освајања Ролан Гароса то више није био случај.

        „Не желим да мислим, ни да се оптерећујем бројем један и титулама. Ако дођу, оберучке ћу их прихватити. Сада сам на ,активном’ одмору. За сада је план такав, а следећа станица јесте Шангај (Мастерс). И даље постоји ,микро’ повреда, али она није таква да може да буде дугорочни проблем. Веома сам близу максимума, али ми споменута повреда и даље утиче на сервис“, рекао је Новак.

        Како је рекао, кључни човек у његовој психолошкој стабилности у претходном периоду био је тренер Борис Бекер, најавивши разговоре с Немцем око продужетка сарадње.

        „Он је највише допринео психолошки, оно што проживљавам, он је велики део тога. Разговараћемо о наставку сарадње... После Ролан Гароса сам ставио превелики притисак на себе и то ми се није свидело. Одувек уживам у тенису ван турнира, док је на самим такмичењима ситуација другачија последњих месеци - осећам ,терет и притисак’ приче о историји“, рекао је Новак.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари