Новак преокретом до победе над Делпом!

ИЗГУБИО ПРВИ СЕТ, ПОТОМ ИМАО БРЕЈК ЗАОСТАТКА У ФИНИШУ ТРЕЋЕГ,

АЛИ СЕ ВРАТИО...

Новак Ђоковић са Хуаном Мартином дел Потром

        Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале ATP турнира у Акапулку драматичном победом над Хуаном Мартином дел Потром.

        Ђоковић је изгубио први сет, потом имао брејк заостатка у финишу трећег, али се вратио са ивице амбиса и направио преокрет за коначних 4:6, 6:4, 6:4.

        Дуел пред пуним трибинама стадиона у мексичком летовалишту на којима је било много Новакових навијача трајао је више од два и по сата и завршен је око један сат после поноћи по локалном времену.

        Овакав развој догађаја највише ће одговарати следећем противнику Нику Кирјосу, који је преслишао Доналда Јанга резултатом са 6:2, 6:4.

        Сам почетак меча најавио нам је да ћемо поново гледати велику и драматичну борбу двојице великих пријатеља. Квалитет тениса је био на изузетно високом нивоу, а Дел Потро је казнио први пад концентрације ривала и одузео му сервис.

        Ђоковић се моментално вратио и чинило се да има предност у финишу, али тако није мислио његов противник. Аргентинац је направио други брејк који је овога пута сачувао и повео у сетовима.

        Новак је много агресивније отворио други део игре, али је уследио исти одговор са друге стране - можда и одлучујући тренутак у том периоду био је трећи гем, када је Србин сервисима спасао две везане брејк шансе и повео 2:1.

        То му је дало енергије да настави да подиже ниво тениса, па је, упркос ситним падовима, дошао до прилике да сервира за изједначење. Ни тада није могло без драме - после два бекхенда која су завршила иза основне линије у деветом гему назирао се повратак, што се претворило у реалност три поена касније.

        Ипак, тада је Ђоковић коначно подсетио на форму са почетка прошле сезоне, сјајном дефанзивном је добио прва два поена и утабао пут ка добијању другог сета.

        Одлучујући део игре почео је у мирном ритму, на терену је било напето, али без превише правих прилика, све до седмог гема. „Добри див из Тандила” је направио брејк, ставио ривала у велики проблем и био ближи победи. Испоставило се да му је то био последњи гем у мечу - Новаков ритерн је прорадио, везао је три гема и славио после више од два и по сата борбе.

        Он је стигао до 12. тријумфа у међусобним дуелима (уз 4 пораза) и реванширао се Делпу за болан пораз у првом колу Олимпијских игара у Рију.

        Сада се састаје са контроверзним Аустралијанцем са којим никада до сада није играо, а тај дуел на програму је у петак од пет ујутру по средњоевропском времену.

        Турнир из серије 500 у Акапулку игра се за наградни фонд од 1.491.310 долара, а титулу брани Доминик Тим из Аустрије.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари