Новак после неизвесне борбе у полуфиналу

САВЛАДАО ГАЕЛА МОНФИСА СА 2:1 (6:7, 6:2, 6:4),

СУТРА ПРОТИВ ЖОА ВИЛФРЕДА ЦОНГЕ ЗА ФИНАЛЕ ТУРНИРА У КИНИ

Новак Ђоковић

         Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира мастерс серије у Шангају, пошто је данас у четвртфиналу, после два сата и 22 минута игре, победио Француза Гаела Монфиса у три сета, резултатом 6:7 (4:7), 6:2, 6:4.

         За улазак у финале и одбрану титуле, коју је освојио прошле године, Ђоковић ће сутра играти против Жоа Вилфреда Цонге, која је у досадашњих 15 међусобних дуела победио 10 пута.

         Ђоковић је против Монфиса успео да сачува стопостотни проценат успешности и данас га је победио девети пут у исто толико мечева, али је у већем делу сусрета играо испод свог нивоа.

         Почетак меча је наговестио неизвесну борбу, јер су у прва четири гема виђена четири брејка, што је неуобичајено за тај ниво тениса.

         У истом стилу обојица су наставили, с тим што је до краја сета само Монфис имао једну прилику за брејк, коју није искористио.

         У тај брејку је Ђоковић играо неуобичајено нервозно, није освојио ниједан поен на сервис противника и Француз је заслужено повео.

         Други сет Ђоковић је одиграо неупоредиво боље и у своја четири сервис гема противнику је препустио само седам поена, а сам је изборио четири брејк шансе, од којих је две искористио.

         У трећем сету Ђоковић је сервирао најбоље и Монфис је пет његових сервис гемова освојио само три поена.

         Српски тенисер је, међутим, правио грешке у тренуцима када је имао шансу да угрози сервис противника и пропустио је неколико прилика да раније реши меч.

         У седмом гему је коначно стигао до брејк прилике, искористио ју је и повео 4:3, а потом на свој сервис 5:3 и Монфис више није имао снаге да се врати.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари