Новак почиње Аустралиан Опен са Вердаском

У ЊЕГОВОЈ ПОЛОВИНИ ЖРЕБА ЈОШ И КАНАЂАНИН МИЛОШ РАОНИЋ, ОДНОСНО ШПАНАЦ РАФАЕЛ НАДАЛ

Новак Ђоковић и Анђелик Кербер

        Први од четири највећа турнира у тениском свету стартује у понедељак, 16. јануара, и траће до 29. дана првог месеца нове године. Титулу у мушкој конкуренцији брани Новак Ђоковић, а код жена Немица Анђелик Кербер.

        Шестоструки победник Отвореног првенства Аустралије и искусни Шпанац последњи пут су се састали прошле недеље, када је Србин славио после велике борбе и преокрета у три сета.

        У случају успешног старта, Новак би у другој рунди играо са бољим из деула између Дениса Истомина из Узбекистана и квалификанта, док су у његовој половини жреба још и, трећи играч света, Канађанин Милош Раонић, односно Шпанац Рафаел Надал.

        У потенцијалном развоју ствари, Ђоковић би у трећој рунди за ривала могао да има Пабла Карења Бусту из Шпаније, а у четвртом или Француза Ришара Гаскеа или Григора Димитрова из Бугарске.

        С друге стране, први рекет света Шкотланђанин Енди Мари у првом сусрету у Мелбурну за ривала има Украјинца Илију Марченка, док би у случају победе ишао на победника окршаја између Јен-сун Луа из Кинеског Тајпеха и квалификанта.

        Даље, трећа рунда доноси му највероватније Сема Кверија из Сједињених Америчких Држава, а четвртфинале Швајцарца Роџера Федерера, наравно - уколико Роџер у претходној фази буде бољи од Јапанца Кеија Нишикорија.

        У четвртини жреба која се укршта са оном у којој се Мари налази јесте и Стан Вавринка, односно наш Виктор Троицки.

        Швајцарац и Србин могли би да се састану у трећем колу, али Виктор најпре мора да елиминише Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине, као и бољег из дуела Италијана Паола Лоренција и домаћег представника Џејмса Дакворта.

        Коначно, Душан Лајовић, последњи представник Србије у главном жребу, почиње такмичење против Стефана Робера из Француске, а у његовом делу жреба најбоље рангирани играч јесте Хрват Марин Чилић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари