Новак о тренеру: Биће то неко „велико име“

НИСАМ НЕСПОСОБАН ДА РАДИМ САМ, ИЛИ СА БРАТОМ, СВОЈОМ ПОРОДИЦОМ И ЗАТО НЕЋУ ЖУРИТИ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић наредних недеља имаће тежак задатак и ван тениских терена.

        Други рекет света изабраће свој нови стручни штаб, након што се захвалио дугогодишњим сарадницима, са којима је направио све велике резултате у каријери. После лоших резултата на мастерсу у Монте Карлу, Ђоковић је одлучио да оконча сарадњу са тренером Марјаном Вајдом, кондиционим тренером Герхардом Фил Гричем и физиотерапеутом Миљаном Амановићем.

        На мастерсу у Мадриду наступаће без помоћи стручног тима, а након тога требало би да именује нови састав стручњака који ће му помагати у раду.

        „Нисам остварио велике резултате у последње време и због тога сам осећао да је потребно да направим неке промене и да морам да приђем стварима на другачији начин. То није била нимало лака одлука“, рекао је новинарима Ђоковић у Мадриду.

        Иако се јавност већ увелико бави тиме ко ће бити његови наредни ментори, Ђоковић још није изабрао кандидате, али напомиње да ће то сигурно бити неко „велико име“.

        „Оно што знам је да нећу предуго бити без тренера. Претпостављам да ће то бити неко ко је прошао кроз слична искуства као и ја. Нема много људи у прошлости тениса који су стигли до те фазе и играју на том нивоу, па ћу видети“, додао је српски тенисер.

        „Дошло је време да пробам нешто ново. Осећао сам да морам да узмем мало времена и да ми је потребно да размислим и да будем сам. Самоуверен сам, верујем у овај процес промена и да ће ми донети неке добре ствари. Желим да пронађем начин да се вратим на врх јачи и отпорнији. Довољно сам дуго у тенису да знам како да обављам дневне обавезе, мислим да нисам неспособан да радим сам, или са братом, својом породицом на терену и зато нећу журити. Осећам се веома добро“, изјавио је Ђоковић

        „Полако и темељно размишљам о томе и нећу журити у одлуци“.

        Упркос великом „резу“ који је направио, Ђоковић ће се трудити да наставити да игра на највишем нивоу.

        „Овако нешто дешава ми се први пут у каријери, али сам спреман да прихватим ту ситуацију, да се носим са њом. У том процесу покушавам да будем и боља особа и бољи тенисер. Сигуран сам да тешки путеви воде до прелепих дестинација“, поручио је Ђоковић и додао да је „дуги низ година у тенису, да има велико искуство, да није заборавио да удара лоптицу и да је мотивисан да одигра добро“.

        Ђоковић је практично од почетка рада са Вајдом ишао само узлазном путањом, што је резултирало освајањем укупно 67 ATP трофеја, укључујући и 12 гренд слем пехара у последњих 11 година.

        Пре сарадње са Словаком, до 2006, у витрини је имао пехаре само три фјучерса и три челинџера.

        „Од како сам ушао у професионалне воде, моја каријера је ишла узлазном путањом, а ово је први пут, вероватно од почетка да идем у супротном правцу... Због тога се преиспитујем око своје игре, да ли радим ствари добро или лоше, али опет, данас се осећам много боље у односу на оно како је било пре неколико месеци“, додао је Ђоковић.

        Српски тенисер, који брани титулу у Мадриду, као други носилац је слободан у првом колу, док ће у другој рунди одмерити снаге са победником меча домаћих тенисера Николас Алмагро - Томи Робредо, који су добили „вајлд“ карте и састаће се у уторак.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари