Новак о тај-брејковима, сервису и лабудовима

„НОВАК ЈЕ ТАМО ГДЕ ЈЕ УВЕК И БИО. МАЊЕ-ВИШЕ СВЕ ЈЕ ОСТАЛО ИСТО“, РЕКАО ЈЕ КАНАЂАНИН

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић је изборио пласман у полуфинале завршног турнира сезоне у Лондону, али и задржао шансе за одбрану трофеја и повратак на чело ATP листе.

        У другом мечу групе „Иван Лендл“ победио је Милоша Раонића после два одиграна тај брејка и стигао до скора 2-0.

        Ђоковић је признао после меча да није било нимало лако, али да је пронашао начин да победи и осми пут у каријери, у исто толико сусрета Канађанина пореклом из Црне Горе.

        „Меч је био врло неизвестан и одлучило је само неколико поена. Реално је могао да оде у оба правца...“, рекао је Ђоковић.

        Он је додао да је било тешко пронаћи прави одговор на игру доброг сервера, али да је успео да остане концентрисан када је било најпотребније.

        „Имао сам среће у тај-брејку првог сета. Изгубио сам поене на свој сервис у оба тај-брејка, али сам успео да останем посвећен и вршио сам притисак на његов други сервис. Да будем искрен, требало је да завршим посао раније. Нисам задовољан што сам дозволио противнику два брејка у другом сету. Имао сам 4:3 и 30:0, а онда сам везао четири неизнуђене грешке. То није ваљало, али генерално ова партија може послужити као ветар у леђа за наредне мечеве који стижу“, навео је други тенисер света.

        Раонић је овога пута можда био и најближи тријумфу против Ђоковића, али у одмеравању снага са Србином и даље остаје нула.

        „Ђоковићева игра се није променила. Он је тамо где је увек и био. Мање-више све је остало исто. Сада једино што сам приметио другачије у односу на раније је то да може да му се деси да веже два лоша поена“, рекао је Раонић.

        Ђоковић је другим тријумфом у Лондону додатно добио на самопоуздању и извршио додатни притисак на Ендија Мареја, коме озбиљно прети да одузме тениски трон после само две недеље владавине.

        „Гледајући све, добити два тај-брејка против одличног сервера је заиста велика победа“, напоменуо је српски ас.

        Новак Ђоковић је имао и специфичну припрему за дуел са Раонићем. Он је уторак ујутро искористио прилику да проведе са сином Стефаном. Заједно су се играли и шетали Хајд парком.

        „Играли смо се са паткама, лабудовима, са лоптом и на игралишту. То ме опушта, одржава ме и то је веома важно“, напоменуо је отац двогодишњег Стефана.

        На табели групе „Иван Лендл“ Ђоковић води са две победе, Раонић и Доминик Тим имају половичан скор (1-1) и управо ће у трећем колу међусобно одлучити ко ће као другопласирани из те групе ићи у полуфинале.

        Раонић и Тим састаће се у четвртак од 21 час, док ће пре тога, од 15 сати, Ђоковић играти против Гаела Монфиса, који је са два пораза изгубио све шансе за пласман даље.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари