Новак: Нови тренер за три, четири недеље

ТО НИЈЕ ЛАКА СТВАР И ПОТРЕБНО МИ ЈЕ ВРЕМЕНА ДА РАЗМИСЛИМ, НАГЛАСИО ЈЕ ЂОКОВИЋ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић „прегурао“ је први турнир без стручног штаба, и то не било који већ мастерс у Мадриду. Титулу није одбранио, већ је поклекао у полуфиналу пред Рафаелом Надалом, који је приграбио пехар, пети пут у каријери у главном граду Шпаније.

        Упркос томе што није одбранио поене у „Каха магики“, Ђоковић је рекао да је задовољан постигнутим.

        Он је успео да стигне до полуфинала, што је, не рачунајући пехар у Дохи на почетку сезоне, његов најбољи резултат у 2017.

        Учествовао је ове године на три мастерса - у Индијан Велсу испао је у осмини финала од Ника Кирјоса, у Монте Карлу отишао је корак даље, где га је зауставио Давид Гофан, а у Мадриду најдаље, где га је елиминисао „краљ шљаке“ и играч који је дефинитивно у најбољој форми тренутно.

        И Новак је изјавио да је у Мадриду био приметан помак на боље у његовој игри, а посебно је значајно што је то остварио само уз подршку брата Марка Ђоковића, „лајф коуча“ Пепеа Имаза и психолога, који су једини седели у његовој ложи.

        „После деценије сарадње схватио сам да је време за промене, да направим потез који ће ме тргнути. Веома сам поносан на оно што сам направио током своје каријере, али је време да кренем даље. Одлука да прекинем сарадњу са својим тимом треба да утиче и на промену мог размишљања. Нема много играча који су са својим тренером, кондиционим тренером и физиотерапеутом сарађивали 10 година. Али моји циљеви, снови и тежње су и даље исти“, поручио је Ђоковић.

        Он је рекао да је сада у некој врсти транзиције, пре него што се определи за рад са неким новим стручњаком. Раније је напоменуо да ће то бити неко од играча који су током каријере били на том највишем нивоу и који имају подједнако искуство, а по његовом признању „таквих нема много“.

        А да ли ће то бити Андре Агаси, како су спекулисали медији, Пит Сампрас, Матс Виландер... знаће се ускоро.

        „Немам ништа ново да поделим са вама. Надам се да то разумете и поштујете“, рекао је новинарима Ђоковић пре напуштања Мадрида, пред полазак на мастерс у Риму.

        „То није лака ствар и потребно ми је времена да размислим о томе. У наредних три, четири недеље, озбиљно ћу се посветити томе и донети одлуку око тренера и тима“, нагласио је други тенисер света.

        Ђоковића пре одласка на Ролан Гарос, на којем је прошле године први пут тријумфовао и комплетирао сва четири пехара са гренд слем турнира, очекује наступ на мастерсу у Риму. Тамо је 2016. играо финале, у којем је поражен од Ендија Мареја. И ове сезоне у Италију је стигао са највишим амбицијама.

        „Ја не идем на било који турнир само да бих учествовао. На сваком од њих фокусиран сам на сваки дан са циљем да стигнем што даље и да се борим се за трофеј. Надам се да ће ми искуство које имам помоћи да добијем на самопоуздању, да ако сам то већ радио, могу то учинити поново. Ја верујем у своје способности и само је неопходно да се све те ствари посложе“, рекао је Ђоковић.

        Српски тенисер је други фаворит за титулу у Риму и у првом колу биће слободан, у другом ће играти са бољим из меча Ђанлука Магер (Италија) - Аљаж Бедене (Велика Британија), док би у четвртфиналу опет могао да налети на Кеија Нишикорија, а у полуфиналу на Рафаела Надал, баш као и у Мадриду.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари