Новак није много забринут због Зика вируса

УПРКОС НАЈАВАМА ДА ЋЕ БИТИ СМЕШТЕН ВАН ОЛИМПИЈСКОГ СЕЛА, ОДЛУЧИО ДА БУДЕ УЗ СРПСКЕ ОЛИМПИЈЦЕ

Новак Ђоковић

  • Најбољи тенисер планете поновио да не страхује од Зика вируса и да ће сигурно учествовати на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру

        Новак Ђоковић поновио је да није забринут због вируса Зика уочи Олимпијских игара.

        Због Зика вируса, који је углавном заступљен у Јужној Америци, од Олимпијских игара одустали су звезде тениса попут Томаша Бердиха, Милоша Раонића и Симоне Халеп, али Ђоковић се не плаши болести која се преноси уједом комарца и може изазвати озбиљне поремећаје код нерођене деце.

        Најбољи тенисер планете сматра да је ситуација преувеличана.

        „Верујем да су предузете све неопходне мере. Добио сам много информација о томе, није толико опасна ситуација како се представља и одлучио сам да идем у Рио. Наравно да увек постоји могућност да добијеш вирус, али мислим да се ствара велика фрка у коју не желим да упаднем. Сигуран сам је довољно безбедно“, рекао је српски тенисер, који је победио Жила Милера у другом колу Мастерса у Торонту.

        Новак Ђоковић је, упркос неким ранијим најавама да би могао да буде смештен у Рију ван олимпијског села, одлучио да буде уз српске олимпијце. Он ће, уз остала 102 члана српског олимпијског тима, боравити у скромном смештају. Ђоковић ће у соби у олимпијском селу, највероватније, бити са Виктором Троицким.

        Олимпијски тениски турнир у Рију одржаће се од 6. до 14. августа.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари