Новак није изненађен Федереровим успехом

И НАДАЛ ЈЕ У МЕЛБУРНУ ОДИГРАО ВЕОМА ДОБРО И ОБОЈИЦА СУ ПОКАЗАЛИ ЗАШТО СУ ВЕЛИКИ ШАМПИОНИ

Новак Ђоковић

  • Бивши шампион Аустралијан Опена о великом успеху Швајцарца и финалном мечу гренд слема у Мелбурну

        Новак Ђоковић није успео да одбрани трофеј на Аустралијан Опену и освоји седми пехар, што никада никоме раније није пошло за руком.

        Српски тенисер поражен је у другом колу од Дениса Истомина, а на престо је потом сео стари шампион Роџер Федерер. Швајцарцу је то био четврти тријумф у Мелбурну, а први гренд слем после 2012. године и укупно 18. у каријери, по чему је рекордер.

        Он је после шестомесечне паузе због повреде надиграо Рафаела Надала у тениском „ел класику“ у финалу, у пет сетова (6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3).

        Ђоковић је изјавио да није изненађен успехом великог шампиона Роџера Федерера.

       „Федерер је изузетан. Нисам изненађен што је освојио титулу на Аустралијан Опену, јер од њега увек можете очекивати на игра на највишем нивоу када је спреман“, изјавио је Ђоковић за „Спортинг Лифе“.

        Други тенисер света рекао је да се од старта турнира видело да је Федерер фит.

       „Био је ван терена због повреде шест месеци, али пошто се видело да је ушао на Аустралијан Опен свеж и здрав, одиграо је фантастичан тенис. Једино што могу је да му честитам на успеху“, додао је Ђоковић.

        Шестоструки освајач Аус Опена, који у колекцији има 12 гренд слем трофеја, истакао је да је дуел старих ривала и великих шампиона у финалу, Надала и Федерера, био много више од борбе за титулу.

       „Финални обрачун њих двојице већ сада је једно је од највећих спортских обележја ове године, јер то превазилази само тениске оквире, то је једно од највећих ривалстава у историји спорта. И Надал је у Мелбурну одиграо веома добро и обојица су показали зашто су велики шампиони и на терену и ван њега. Тај дуел је велики подстицај за тенис“, поручио је Новак Ђоковић, који сутра у Нишу почиње борбу са репрезентацијом Србије у првом колу Дејвис купа против Русије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари