Новак: Немам више болове и то је најважније

У ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ДАНА САМ МОГАО, ПОСЛЕ ДУГО ВРЕМЕНА, ДА СЕ ФОКУСИРАМ НА СВОЈУ ИГРУ

        Новак Ђоковић, шестоструки шампион Мајамија, каже да после дуго времена не осећа никакав бол, али и да нема никаква очекивања пред старт турнира на Флориди.

        Новак дели прво место вечне листе по броју трофеја на Мастерсима са Рафаелом Надалом (30), док је само још његов тренер Андре Агаси шест пута био најбољи на Флориди.

        „У последњих неколико дана сам могао, после дуго, дуго времена, да се фокусирам на своју игру, а не да мислим на то да ли ћу осећати бол или не - као што је до сада био случај. Заиста ми прија јер је све друго носило и бол са собом. Сада га нема и то је најважнија ствар“, рекао је Новак пред старт другог Мастерса сезоне.

        Најбољи српски тенисер одиграо је свега пет мечева ове сезоне (3-2), после Аустралијан Опена оперисао је и лакат, док је пре десет дана поражен на старту Индијан Велса од Торо Данијела.

        „Овогодишње издање турнира биће посебно јер је ово последњи пут да ћемо играти на теренима у Ки Бискејну. Покушаћемо да уживамо што више и да извучемо оно најбоље из свега. Што се мене тиче, очигледно је да је мој приступ поприлично другачији него ранијих година због свега што се дешавало у вези мог лакта. Искрено, немам никаква очекивања“, јасан је Ђоковић.

        Новак ће у другом колу играти против бољег из окршаја између Немца Мише Зверева и Беное Пера из Француске.

        „И даље нисам на оптималном нивоу, али радим на томе. Сваки дан је део процеса за мене и нова прилика да учим, растем, будем бољи... То што се већ две године мучим са повредом је и те како утицало на моју игру, па сам се све време трудио да пронађем начин да играм без икаквог бола - што нисам имао прилику да осетим превише пута у последње две године“.

        Осим што ће наступити у главном жребу у појединачној конкуренцији, освајач дванаест Гренд Слем титула ће са Виктором Троицким играти и у дублу, а у првом колу српски тандем очекује судар са хрватско-аустралијском комбинацијом коју чине Никола Мектић и Александар Пеја.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари