Новак навео фаворите за титулу у Мелбурну

ПОРЕД РОЏЕРА, КОЈИ ЈЕ ИМАО ФАНТАСТИЧНУ ГОДИНУ И НАДАЛА, НЕ ВИДИМ КАКО ЈА МОГУ ДА БУДЕМ ФАВОРИТ

        Шестоструки шампион није имао проблем да наведе играче за које мисли да имају највеће шансе да освоје Аустралијан опен.

        Новаку Ђоковићу пријало је што су га новинари, упркос паузи због опасне повреде лакта (због које је променио технику сервиса), уврстили у круг фаворита за освајање Аустралијан опена, али је скромно нагласио да су Роџер Федерер и Рафаел Надал у овом тренутку испред осталих.

        Рачунајући и њега.

        Човек који је победнички пехар подизао шест пута у Мелбурну додао је и Ника Кирјоса међу три фаворита за трон који ће од наредног понедељка бранити Федерер.

       „Заиста ценим то и захвалан сам, али и почаствован, што ме људи и даље сматрају за једног од фаворита“, рекао је Ђоковић новинарима у Мелбурну.

       „Али, овог пута мораћу ту улогу да препустим другима. Поред Роџера, који је имао фантастичну годину и Надала... не видим како ја могу да будем фаворит“, додао је и понудио образложење.

       „Нисам играо шест месеци. Имао сам велике резултате овде, али ћу их овог пута схватити на нешто скромнији начин и сачекати да видим како ће се одвијати моји мечеви“.

        Темпераментни аустралијски тенисер, Кирјос, одавно је наговестио да има потенцијал за грен слем титуле, али је на том путу често имао и непобедивог ривала - самог себе.

        Ђоковић сматра да је 22-годишњи сервер приказао изванредну форму у Бризбејну, где је освојио титулу, која га сврстава у најужи круг фаворита за један од четири „мејџора“.

       „Та двојица момака (Федерер и Надал, прим. аут), ако узмемо у обзир какву су сезону имали и да су играли финале овде пре годину дана, морају да буду и они од којих ће почети прича о фаворитима. Али, и даље мислим да је отворено...“, рекао је Ђоковић.

       „Ник је у сјајној форми. Он је љубимац домаће публике. Аустралијанци су увек уживали велику подршку овде“, подсетио је шампион из 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. и 2016. године.

        „Све је могуће. Ово је грен слем“, оценио је на крају.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари