Новак на Цонгу или Вавринку

ЂОКОВИЋ ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ РОЛАН ГАРОСА МОРАО ДА СА СЕПИЈЕМ

ОДИГРА ПЕТ СЕТОВА - 4:6, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, 6:3

         МУЧИО се пуна два сета, оба прав, али је онда показао да је он Новак Ђоковић.

         Нимало лаком победом против Италијана Андреаса Сепија - са 4:6, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, 6:3 - најбољи наш и светски тенисер пласирао

         Упркос томе што је направио чак 74 неизнуђене грешке и имао превелике осцилације у игри, Новак је успео да направи преокрет и дође до осме победе у исто толико мечева против Сепија.

         Наш играч је повео са 3:0 и тада ништа није наговештавало драму и да ће Италијан одиграти један од најбољих мечева у каријери.

         Сепи је прво успео да изједначи на 3:3, затим да поведе 5:4 и искористи сервис за вођство од 1:0 у сетовима.

         Италијан је први одузео сервис противнику другом сету и повео са 4:2, сервирао за сет код 5:4, али Ђоковић је узвратио и остао у игри. После тога обојица су освојили свој сервис и отишло се у тајбрејк, где се без минибрејка играло све до 6:5 за Сепија, када је Ђоковић на сет лопту послао лоптицу у мрежу и омогућио Италијану да поведе са 2:0 у сетовима.

         На старту трећег сета видели смо два брејка, потом је Новак направио нови за 3:2, а Сепи узвратио за 3:3. Србин је трећим брејком повео са 4:3, затим коначно осигурао брејк и повео са 5:3, да би у наредном гему четвртим брејком смањио на 2:1 у сетовима.

         Почетак четвртог сета био је идентичан првом, Ђоковић је повео са 3:0, имао прилику за 4:0, али Сепи се вратио и изједначио на 3:3. После тога обојица су чували свој сервис до 6:5, када је Новак дошао до 15:40 и искористио прву сет лопту за изједначење на 2:2.

         Ђоковић је први „претио” у одлучујућем сету, али при вођству од 1:0 није искористио две брејк лопте, али зато јесте наредну, захваљујући дуплој грешки Сепија за предност од 4:2. У наредном гему Сепи је имао брејк лопту, али није је искористио, што је Новак знао да казни и поведе са 5:2. Италијан је смањио на 5:3, али је потом Ђоковић на свој сервис дошао до великог тријумфа.

         Ђоковићев ривал у четвртфиналу биће победник дуела између Швајцарца Станисласа Вавринке и Француза Жоа-Вилфреда Цонге.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари